Η λογική του παραλόγου για την αξιοποίηση του Καρατάσιου συνεχίζεται.

Η λογική του παραλόγου για την αξιοποίηση του Καρατάσιου συνεχίζεται 

      Πριν λίγες ημέρες απαντήθηκε απο την πλευρά τόσο του υπουργείου Άμυνας, όσο και του υπουργείου Οικονομικών ερώτηση που  είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Νοτοπούλου.
     Το θέμα της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου έκτασης 689 στρεμμάτων, απασχολεί τα τελευταία 15 χρόνια τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης και περαιτέρω την τοπική κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά, που δραστηριοποιείται μέσα στο χώρο με χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και αναψυχής. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις και ενέργειες από την  τοπική κοινωνία και τον δήμο Παύλου Μελά με επιστέγασμα  την επίσημη κατάθεση πρότασης αξιοποίησης μετά από δημόσια διαβούλευση με όλους τους θεσμικούς φορείς.  Δεκάδες όμως είναι και οι ερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.  Δυστυχώς όμως μέσα από τις κινήσεις και απαντήσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι διεθνείς καλές πρακτικές αξιοποίησης και χρηματοδότησης αντίστοιχων μεγάλων έργων κοινής ωφέλειας, που επιβάλλουν πρώτα από όλα τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας μέσα από δημόσια διαβούλευση. 
    Μάλιστα η ανακολουθία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται και από τις τελευταίες απαντήσεις στις ερωτήσεις της βουλευτού Έλενας Ράπτη της Ν.Δ. και 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι στις 12 Αυγούστου 2019 ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος απαντούσε έγγραφα στην βουλευτή Έλενα Ράπτη για το Καρατάσιου  ''ότι  δεν υφίσταται σχετικό αίτημα - πρόταση αξιοποίησης του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο δύναται να αποτελέσει μια αρχική βάση συζήτησης''  και  στις 21 Οκτωβρίου 2019 απάντησε στους 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ   ''... αναφορικά με τις θέσεις του Δήμου Παύλου Μελά, "Αυτός από τον Ιούλιο 2019  γνώρισε στο ΤΕΘΑ την ολοκλήρωση, από μέρους του, της διαδικασίας
διαβούλευσης καθιστώντας σαφές, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί, ούτε να επιτρέψει, οποιαδήποτε άλλη πρόταση αξιοποίησης. Το ΤΕΘΑ μελέτησε την υποβληθείσα πρόταση του Δήμου Παύλου Μελά, η οποία όμως κρίθηκε καταφανώς μη συμφέρουσα, ετεροβαρής και μη εδραζόμενη στην ισχύουσα νομοθεσία και συνεπώς δεν μπορεί να αποτελέσει βάση μιας εποικοδομητικής συζήτησης''.
   Σύμφωνα όμως με εκπροσώπους του δήμου ο δήμος Παύλου Μελά κατέθεσε επίσημα στα αρμόδια Υπουργεία και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό την πρόταση αξιοποίησης στις 15-03-2019 και όχι τον Ιούλιο του 2019... Αλλά το πιο σημαντικό που δεν έχει αντιληφθεί η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου είναι Ανταλλάξιμο Κτήμα ΑΚ 11978, που σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για κοινωφελείς και δημόσιες χρήσεις και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της τοπική κοινωνίας και τις χρήσεις γης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Μιας τοπικής κοινωνίας που εδώ και 15 χρόνια έχει πατήσει δυναμικά το πόδι μέσα στο Καρατάσιου και με δεκάδες δράσεις το έχει ζωντανέψει και αναδείξει ως το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργία ενός ''πράσινου'' πνεύμονα πολιτισμού και αναψυχής για όλη την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε τις απάντήσεις των αρμοδίων υπουργείων και την ερώτηση της κ Νοτοπούλου:

Απάντηση του Υπουργείου  Οικονομικών σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ Νοτοπούλου
https://drive.google.com/file/d/1K0o25ZoQGzMersf8wcBNU0fllI7O8z_J/view?usp=sharing

Απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης 
https://drive.google.com/file/d/1Hh28pOgjUAKC72xN5moQ2cH3fOjWeDFj/view?usp=sharing

ερώτηση Νοτοπούλου και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για Καρατάσιου
https://drive.google.com/file/d/11HSAyONoCyK0QlMmFCTVmvho8L8HooZO/view?usp=sharing


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!