Δήμος Ωραιοκάστρου: Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας



ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαβούλευση
για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Η πρώτη διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από φορείς που σχετίζονται με το σύστημα αστικής κινητικότητας.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας εκπονείται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αφορά την ανάπτυξη ενός πλαισίου στρατηγικών στόχων και μέτρων με μακροχρόνιο ορίζοντα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών του δικτύου της πόλης με έμφαση στην πεζή μετακίνηση, στις δημόσιες συγκοινωνίες και στο ποδήλατο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την ομάδα εργασίας για τη διαδικασία εκπόνησης των ΣΒΑΚ (προδιαγραφές Ε.Ε.) και για το πλάνο εκπόνησης που εξειδικεύτηκε για την περίπτωση του Ωραιοκάστρου. Κάθε εκπρόσωπος τοποθετήθηκε σχετικά με τον ρόλο του στο σύστημα αστικής κινητικότητας αλλά και σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις δραστηριότητές του σε αυτό. Στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας του δικτύου με τη χρήση κατάλληλου ερωτηματολογίου.
Η ομάδα έργου του δήμου Ωραιοκάστρου πρόκειται να αξιολογήσει όλες τις απόψεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης και να διατυπώσει ένα αρχικό πλαίσιο στρατηγικών στόχων βιώσιμης αστικής κινητικότητας για την περιοχή.
Στην πρώτη θεματική διαβούλευση για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ του δήμου Ωραιοκάστρου συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Υποδομών και Αθλητισμού Χαράλαμπος Καζαντζίδης, η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας Λία Δρόσου, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βαγγέλης Χατζηαντωνίου, η πρόεδρος της κοινότητας Ωραιοκάστρου Μαρία Αραμπατζίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Βασίλης Ιακωβίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου Νικόλαος Νταμπαλής. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν ακόμη ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ερμής» και άλλοι φορείς.
Στην επόμενη θεματική διαβούλευση που θα οργανωθεί για το ΣΒΑΚ η ομάδα έργου του δήμου Ωραιοκάστρου εκτός από το δίκτυο των εμπλεκόμενων φορέων πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής και στους πολίτες. Μέσα στο επόμενο διάστημα, εξάλλου, θα δημοσιευθεί η ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ, στην οποία θα αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων και τα εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού με τα οποία θα τοποθετηθούν οι πολίτες στα επόμενα στάδια.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!