Νέο ενωτικό Πράσινο κόμμα στην Ελλάδα!

Νέο ενωτικό Πράσινο κόμμα στην Ελλάδα!


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η Συνδιάσκεψη που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου στην Αθήνα η Πρωτοβουλία για ένα Ενωτικό Πράσινο Κόμμα, αφού θα συμμετάσχουν πολλά πρόσωπα από τον ευρύ χώρο της πολιτικής οικολογίας και της αυτόνομης δράσης στη χώρα μας.
Στη Συνδιάσκεψη θα έχουν εισηγήσεις γνωστά αλλά και νέα πρόσωπα του Οικολογικού χώρου, άτομα της Αυτοδιοίκησης και των κινημάτων, με κοινή επιθυμία τη δημιουργία Ενιαίου Πράσινου Κόμματος και στην Ελλάδα, σε πλήρη αντιστοίχιση με τις μεγάλες επιτυχίες που σημειώνουν διεθνώς οι Πράσινοι.
-Μπορεί να υπάρξει μια ενιαία, μαζική και αυτόνομη πράσινη πρόταση στην Ελλάδα;
Η απάντηση αναμένεται να δοθεί  στις εισηγήσεις σε 4 θεματικές ενότητες που έχουν προγραμματιστεί, για το περιβάλλον και την πράσινη οικονομία, την κλιματική αλλαγή και τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, τους πρόσφυγες και τον πόλεμο, την προστασία των ζώων και της φύσης κ.α. Συζήτηση θα γίνει και γύρω από ένα πολυσέλιδο κείμενο Αρχών, που δίνει το στίγμα του εγχειρήματος καθώς και πάνω σε ένα σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος για μία Πράσινη διακυβέρνηση στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, μετά τις τοποθετήσεις των μελών και των φίλων στις ανοιχτές συζητήσεις, θα δημιουργηθούν και θεματικές ομάδες εργασίας, που θα οδηγήσουν σε κοινά συμπεράσματα και οδικό χάρτη συγκρότησης. Οι θέσεις, η οργάνωση και η τακτική του ενωτικού Πράσινου φορέα θα πάρουν την τελική τους μορφή σε Συνέδριο στις αρχές του 2020.
Όλο και περισσότεροι πολίτες και ενεργά άτομα πέραν του οικολογικού χώρου συμμετέχουν στον διάλογο και παρακολουθούν το εγχείρημα για ένα ενωτικό Πράσινο Κόμμα και στην Ελλάδα, που θα λάβει χώρα στις 2 και 3 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, στην Αθήνα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!