Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Μητρικό Θηλασμό


Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης
για τον Μητρικό Θηλασμό

              Με στόχο την ενίσχυση και προστασία του μητρικού θηλασμού, ο  οποίος συνιστά το μεγαλύτερο και αναντικατάστατο δώρο ζωής, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου διοργανώνουν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 18.00  στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενδυναμώνουμε τους γονείς – Διευκολύνουμε τον θηλασμό».
               Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, με σκοπό την προώθηση της ζωτικής αυτής ανθρώπινης λειτουργίας που αποτελεί την πιο φυσιολογική και ταυτόχρονα την πλέον ωφέλιμη για την υγεία πράξη ζωής.
Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης έχει ως εξής:
· Χαιρετισμοί
· «Θηλασμός – Γαλουχία – Κατευθυντήριες οδηγίες» Ξενοφώντας Παπαλεξίου, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, Κέντρο Υγείας Ευόσμου.
· «Λανθασμένες οδηγίες που βλάπτουν τον μητρικό θηλασμό» Βασιλική Σαριμπεκίδη, Παιδίατρος, Κέντρο Υγείας Ευόσμου.
· «Το χτίσιμο της φωλιάς» Κωνσταντία Μενέκου, Ψυχολόγος, Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.
· «Στηρίζοντας – Ενδυναμώνοντας τον μητρικό θηλασμό», Ιατρείο Μαιών Κέντρου Υγείας Ευόσμου.
· «Θηλασμός σε πρόωρο / άρρωστο νεογνό – Τράπεζες μητρικού γάλακτος» Βικτωρία Μοσχάκη, Προϊσταμένη Μαία της Εντατικής  Μονάδας Νεογνών & Προώρων του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» και Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Θεσσαλονίκης.
· Ανοιχτή συζήτηση: Ο ρόλος του υποστηρικτικού περιβάλλοντος του ζευγαριού στην εδραίωση του μητρικού θηλασμού.
· Τέλος εκδήλωσης
              Διευκολύνοντας τους νέους γονείς που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα, παράλληλα με την εκδήλωση, θα υπάρχει δυνατότητα φύλαξης παιδιών από παιδαγωγούς των  παιδικών σταθμών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου καθώς και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου.
              Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διατεθούν δωρεάν δείγματα βρεφικών προϊόντων, ενώ θα ακολουθήσει κλήρωση θηλάστρου και προϊόντων φροντίδας μητρικού στήθους, ευγενική χορηγία των εταιρειών “Frezyderm” και “Medela”.
              Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr  και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos. 
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!