Επιχείρηση “σκούπα” στην περιοχή του πρώην Στρατοπέδου Ζιάκα από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου



Επιχείρηση “σκούπα” στην περιοχή του πρώην Στρατοπέδου Ζιάκα
από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

            Επιχείρηση “σκούπα” για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και των μπαζών που έχουν μετατρέψει την περιοχή περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα, στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού, σε εστία μόλυνσης πραγματοποίησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, σε μια προσπάθεια για την αποκατάσταση της καθαριότητας και της ευταξίας αλλά και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει την αρμοδιότητα παρέμβασης εντός του στρατοπέδου, το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Στρατού.
            Στη συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής εξωτερικά του στρατοπέδου Ζιάκα, συμμετείχαν συνεργεία των τμημάτων καθαριότητας και ανακύκλωσης, πρασίνου και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, τα οποία προέβησαν στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων υλικών που απορρίπτονται ανεξέλεγκτα, έχοντας μετατρέψει το εν λόγω σημείο σε παράνομη χωματερή. Το φαινόμενο αποτελεί μάστιγα για τον οικισμό της Διαλογής, πλήττοντας όχι μόνο την αισθητική εικόνα της περιοχής αλλά, το σημαντικότερο, συνιστώντας απειλή για τη δημόσια υγεία.
            “Ο χώρος του στρατοπέδου Ζιάκα, αποτελεί μια μεγάλη πληγή για τον δήμο μας, έχοντας αφεθεί στο έλεος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης εδώ και πολλά χρόνια. Ιδιαίτερα δε εντός του στρατοπέδου, η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου, με φαινόμενα παραβατικότητας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών και ανεξέλεγκτης απόρριψης μπαζών να έχουν οδηγήσει την περιοχή της Διαλογής σε μαρασμό.  Πρωταρχικός μας στόχος να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, και οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν δυναμικά και διεκδικητικά σε όλα τα μέτωπα” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.
            Στο πλαίσιο της επιχείρησης, την οποία συντόνιζαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Χρήστος Δεμερτζής και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα εργασίες αποψίλωσης χόρτων και κλαδέματος δέντρων περιμετρικά του στρατοπέδου, ενώ απομακρύνθηκαν μπάζα και απορρίμματα από το οδόστρωμα τα οποία είχαν κλείσει το ένα ρεύμα του δρόμου, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων.
            “Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να δώσουν ανάσα σε ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο μαστίζει τη Διαλογή, υποβαθμίζοντας τη ζωή και τη καθημερινότητα των  κατοίκων της” επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια για την επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος, ώστε να αναβαθμιστεί ο ιστορικός αυτός οικισμός του Δήμου.
            “Καμιά ανοχή σε όλους τους ασυνείδητους που απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα. Θα προβούμε σε αυστηρούς ελέγχους σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., επιβάλλοντας τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία” τόνισε ο Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Χρήστος Δεμερτζής, επισημαίνοντας πως η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πάταξη του φαινομένου, το οποίο - όπως υπογράμμισε –  συνιστά ποινικό αδίκημα που συνεπάγεται την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σύλληψης.
           



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!