Δήμος Καλαμαριάς: Δεν υφίσταται ζήτημα εγκατάστασης προσφύγων στην Καλαμαριά


Δεν υφίσταται ζήτημα εγκατάστασης προσφύγων στην Καλαμαριά

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση  προσφύγων στο κτίριο της πρώην κλινικής «Παναγία» στη Ν. Κρήνη, προκάλεσαν ανησυχία σε μια μερίδα δημοτών της Καλαμαριάς, που συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή.
Αφορμή γι αυτό στάθηκε ίσως η εκτέλεση κάποιων έργων σφράγισης του κτιρίου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για λόγους ασφαλείας, τις οποίες ζήτησε η Δημοτική Αρχή.

 Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, διευκρίνισε  ότι αφού το πληροφορήθηκε είχε μια σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς  (Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής,  βορειοελλαδίτες υπουργούς της Κυβέρνησης, Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς κλπ.) οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κάτι ως σχέδιο και ως επιχείρηση. Αμέσως μετά προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ζήτησε να  διασφαλιστεί η ηρεμία και η ασφάλεια στον τόπο της συγκέντρωσης των πολιτών.  

Σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου μίλησε με τον κ. Μάνο Λογοθέτη, Ειδικός Γραμματέας Υποδοχής και ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες.

Ο κ. Δαρδαμανέλης  εξηγεί πως κάποιος  που στοιχειωδώς γνωρίζει την περιοχή, είναι σε θέση να καταλάβει  πως το κτίριο δεν είναι σε κατάσταση να φιλοξενήσει οποιουδήποτε είδους ζωή, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Εξάλλου για τέτοιου είδους κινήσεις και σχεδιασμούς ενημερώνεται πρωτίστως κάθε Δημοτική Αρχή και κάτι τέτοιο σαφώς δεν έχει γίνει.
Ο υπερβάλλων ζήλος της ανησυχίας των δημοτών θα πρέπει να μεταφραστεί ως έκφραση της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου παραλιακού μετώπου και όχι ως φωνή ξενοφοβίας ενός Δήμου ο οποίος με οργανωμένη δράση (React) συμμετέχει στη στήριξη των μεταναστών και των οικογενειών τους και που συνδέεται άρρηκτα, λόγω της ιστορίας του, με την προσφυγιά.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!