Ένωση γονέων δήμου Ωραιoκάστρου: «Ποιότητα νερού στα σχολεία Μυγδονίας»



                                              «Ποιότητα νερού στα σχολεία Μυγδονίας»

          Η περιοχή Μυγδονίας αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα με αυξημένα νιτρικά στο δίκτυο της, σύμφωνα με τα δείγματα που παίρνει η ΔΕΥΑ Ωραιοκάστρου όπως έχουν αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Δήμου με τα δελτία τύπου αναλύσεων νερού που έγιναν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
         Μετά από συνάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων με τις σχολικές μονάδες της Μυγδονίας μας μεταφέρθηκε ότι φίλτρα αντίστροφης όσμωσης έχουν τοποθετηθεί μόνο στα σχολεία Δρυμού και Λητής.
         Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου ζητά ενημέρωση για:


  • Ποια σχολεία διαθέτουν φίλτρα αντίστροφης όσμωσης στην περιοχή της Μυγδονίας. 
  • Το πόσο συχνά γίνεται η αντικατάσταση των φίλτρων βάση του χρόνου ζωής τους με βάση την ποιότητα και την κατανάλωση του νερού και με ποιον τρόπο εξασφαλίζεται αυτή. 
  • Την άμεση τοποθέτηση φίλτρων αντίστροφης όσμωσης και στα σχολεία Μελλισοχωρίου. 
  • Τον άμεσο έλεγχο της ποιότητας του νερού μέσω του Εργαστηρίου Χημικής & Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ σε όλα τα σχολεία της περιοχής της Μυγδονίας και όχι μόνο σε τρεις σχολικές μονάδες όπως φαίνεται από τα δελτία τύπου του Δήμου. 
  • Τον έλεγχο από την ΔΕΥΑ Ωραιοκάστρου της ποιότητας νερού μέσω του Εργαστηρίου Χημικής & Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ και στα υπόλοιπα σχολεία του ευρύτερου Δήμου Ωραιοκάστρου και 
  • Την τοποθέτηση κατάλληλων φίλτρων και στα υπόλοιπα σχολεία του ευρύτερου Δήμου Ωραιοκάστρου. 


             Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας των μαθητών τόσο ως προς τα σημεία που είναι τοποθετημένα τα φίλτρα εντός των σχολικών μονάδων, αλλά και του υπόλοιπου δικτύου ύδρευσης στο οποίο πιθανόν να μην υπάρχει κανένα φίλτρο θεωρούμε ότι πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου ώστε να προστατεύεται η δημόσια υγεία των παιδιών μας.
             Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει, σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!