Έρανος Αγάπης 2019 του Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Ωραιοκάστρου


Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                           

ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ 2019
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Όπως κάθε χρόνο αυτήν την εποχή η Μητρόπολή μας και όλες οι Ενορίες –συνεπώς και η δική μας- διοργανώνουμε τον Ετήσιο Έρανο Αγάπης 2019.
Γνωρίζουμε όλοι ότι τα τελευταία χρόνια το βάρος της κοινωνικής πρόνοιας έχει μεταφερθεί στις πλάτες της Εκκλησίας, η οποία με χαρά, με αυταπάρνηση και με τη συστράτευση εθελοντών σηκώνει αυτό το βάρος.
Στη Μητρόπολή μας, στη Μητρόπολη των Δυτικών Συνοικιών, δηλαδή στην από χρόνια τώρα απαξιωμένη από όλους τους κρατικούς φορείς περιοχή της πόλης μας, συντελείται ένα άνευ προηγουμένου κοινωνικό έργο:
·       Κοινωνικό Ιατρείο
·       Κοινωνικό Φαρμακείο
·       Τράπεζα Ρουχισμού
·       Κοινωνικό Παντοπωλείο
·       Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου»
·       Ενοριακοί Παιδικοί Σταθμοί
·       Ξενώνες Δωρεάν Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών για τα νοσοκομεία της περιοχής μας
·       Ξενώνες Δωρεάν Φιλοξενίας Φοιτητών
·       Ενοριακά Κοινωνικά Φροντιστήρια
·       Ενοριακά Συσσίτια (περ. 8300 μερίδες φαγητού ημερησίως)
·       Ενοριακές Τράπεζες Τροφίμων
·       Μέριμνα για Ανασφάλιστους Ασθενείς (νοσηλεία, μεταφορά δύσκολων περιπτώσεων στο εξωτερικό)
·       Χιλιάδες ευρώ σε οικονομικά βοηθήματα
·       Μέριμνα για τους φυλακισμένους αδελφούς μας στις φυλακές Διαβατών
Στην Ενορία μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καταβάλλεται μια γιγαντιαία προσπάθεια κάλυψης αναγκών των συνανθρώπων μας, μέσα από τις κοινωνικές δομές της Ενορίας:
·       Ενοριακή Τράπεζα Τροφίμων, που παρέχει όλο το χρόνο εκατοντάδες τόνους τροφίμων και άλλων ειδών σε περίπου 200 συνανθρώπους μας
·       Οικονομικά βοηθήματα σε συμπολίτες μας, ύστερα από έλεγχο και κυρίως με τη μορφή εξόφλησης λογαριασμών, δόσεων κλπ.
Οι παραπάνω παροχές ΔΕΝ επιδοτούνται από πουθενά. Στηρίζονται αποκλειστικά στην ορθολογική διαχείριση του μοναδικού εσόδου της Ενορίας μας, που είναι το παγκάρι. Τα τελευταία χρόνια η μείωση του μοναδικού αυτού εσόδου είναι τραγική. Βεβαίως, κατά διαστήματα, υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι ευαισθητοποιούνται και στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό! Όμως τα έσοδα σε σχέση με τις δαπάνες για την κοινωνική μέριμνα (χωρίς να υπολογίζονται οι άλλες δραστηριότητες αλλά και τα πάγια έξοδα των δύο κτιριακών εγκαταστάσεων, του Ναού και του Πνευματικού Κέντρου, καθώς και του καινούργιου κτιρίου, του Παιδικού Σταθμού και του Ξενώνα Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών), είναι εντελώς δυσανάλογα.  Η Παναγία μας γνωρίζει με τι αγώνα και αγωνία προσπαθούμε μήνα το μήνα να σταθούμε στα πόδια μας.
Από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου οι εθελοντές και εθελόντριες θα οργώσουν όλοι την Ενορία μας, σπίτια και καταστήματα, για ζητιανέψουν για χάρη των αδελφών μας που είναι πεινασμένοι, διψασμένοι, γυμνοί, άρρωστοι, φυλακισμένοι. Σας θερμοπαρακαλούμε μη τους αφήσετε να φύγουν έτσι. Και η μικρότερη προσφορά μπορεί να πιάσει τόπο! Δείτε στα πρόσωπα των εθελοντών, τα πρόσωπα των αναγκεμένων αδελφών μας που περιμένουν από την αγάπη μας και στα πρόσωπα εκείνων, το Χριστό μας, τον οποίο θα δούμε ως Βρέφος σε λίγες μέρες. Εάν πάλι δεν έχετε τη δυνατότητα προσφοράς, που είναι απόλυτα κατανοητό, χαρίστε ένα χαμόγελο και μια ευχή σε αυτούς που θα χτυπήσουν την πόρτα σας! Θα τους δώσετε μεγάλο κουράγιο!
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους!
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με ευλογία και υγεία στα σπιτικά σας.

   
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!