Συλλήψεις 30 ατόμων για κατοχή ναρκωτικών, μεταφοράς αλλοδαπών, συμμετοχή σε παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια και για κλοπές


Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι
από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας
Συνελήφθησαν συνολικά (30) άτομα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, της Ροτόντας και χώρων περιμετρικά του Α.Π.Θ., για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • (2) άτομα για περιπτώσεις κλοπών.
  • (4) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 27χρονο ομογενή, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (9) ετών και (11) μηνών, για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της απάτης με υπολογιστή και της παράνομης οπλοφορίας.
  • (1) άτομο για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για 65χρονο ημεδαπό, ο οποίος απογευματινές ώρες χθες (27-12-2019), εντοπίστηκε να κινείται με όχημα στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο ύψος της Ν. Απολλωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μεταφορά τεσσάρων (4) αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.
  • (15) άτομα για παράνομη ρύθμιση και διενέργεια παιγνίων. Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (27-12-2019), αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα καφέ και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην περιοχή της Ανάληψης, όπου διαπίστωσαν την εγκατάσταση και λειτουργία (35) ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε (14) εκ των οποίων διενεργούνταν παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια από ισάριθμους θαμώνες. Συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης και οι παίκτες. Επίσης, από το κατάστημα κατασχέθηκαν (15) κεντρικές μονάδες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με την παράνομη διενέργεια παιγνίων. Σημειώνεται ότι, τόσο οι χώροι του καταστήματος όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη, από το νόμο, ειδική σήμανση.
  • (4) άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!