Σ. Αναστασιάδης για το Παγκόσμιο Συνέδριο για το « Έγκλημα της Γενοκτονίας»: Ενώνει τις φωνές των απανταχού Ποντίων

                                                                                                                           
Σ. Αναστασιάδης για το Παγκόσμιο Συνέδριο για το « Έγκλημα της Γενοκτονίας»: Ενώνει τις φωνές των απανταχού Ποντίων


Για την << πολιτική διάσταση της γενοκτονίας και τη στρατηγική αναγνώρισής>> μίλησε χθες, 6 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο του μουσείου Ακρόπολης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, στην  έναρξη του  «Διεθνούς Συνεδρίου για το έγκλημα της γενοκτονίας» ,που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

«…Είναι ένα συνέδριο που πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείο, που δοκιμάζονται ξανά οι σχέσεις και οι αντοχές της Ευρώπης με τους εξ' ανατολών γείτονές μας. Αυτή η συγκυρία προσδίδει ξεχωριστή σημασία σ' αυτό το συνέδριο καθώς για μια ακόμη φορά ενώνει τις φωνές των απανταχού Ποντίων -και όχι μόνο- σ' ένα μήνυμα προς την Τουρκία για ειρηνική συνύπαρξη των λαών, μία Τουρκία που θυμίζει πολύ τη εποχή των Νεότουρκων, μία Τουρκία που συνεχίζει να έχει επιθετική και επεκτατική πολιτική εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδος>> τόνισε.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις ευθύνες, στην καθοδήγηση και την ανοχή των ξένων δυνάμεων της εποχής, στο πείσμα και τη δυναμική των Ποντίων να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα, τη μνήμη των θλιβερών γεγονότων που είχαν σαν κατάληξη τον αναγκαστικό εκπατρισμό τους, σημείωσε πως, η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία, γιατί φοβάται πως την αναγνώριση θα ακολουθήσει η διεκδίκηση των περιουσιών από τους απογόνους των θυμάτων, μία διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές στην περιοχή.

«….Το Τουρκικό κράτος την ώρα που διέπραττε τα εγκλήματα εναντίον των  Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, υφάρπαζε, και τις περιουσίες τους. Η Τουρκική δημοκρατία χτίστηκε πάνω στα χώματα και τα χρήματα των γενοκτονημένων» υπογράμμισε.

Όσο για το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα για τη διεθνή  αναγνώριση της γενοκτονίας ο βουλευτής ΝΔ είπε πως πρέπει να υπάρχει « Ενότητα, Εξωστρέφεια, Συμμαχίες και Εθνική στρατηγική» και επεσήμανε, ότι πρώτος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον περασμένο Μάιο από τη Θεσσαλονίκη, δήλωνε δημόσια ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Κατεβάστε την ομιλία
Κατεβάστε το video


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!