Τα Κάλαντα στον Δήμαρχο Καλαμαριάς έψαλλαν σήμερα μαθητές Δημοτικών ΣχολείωνΤα Κάλαντα στον Δήμαρχο Καλαμαριάς έψαλλαν σήμερα  μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Με μελωδικές παιδικές φωνές και  χαμόγελα γέμισε σήμερα, προπαραμονή Χριστουγέννων,  το γραφείο του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, καθώς μαθητές από διάφορα σχολεία  της πόλης  αλλά και Παιδιά από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής τον επισκέφθηκαν για να ψάλλουν  τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Την αρχή έκαναν τα ΄Ατομα με Ειδικές Ανάγκες του Κέντρου Ειδικής Αγωγής, τα οποία έψαλλαν στον κ. Δαρδαμανέλη τα   κάλαντα και  αντάλλαξαν μαζί του ευχές για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

Ακολούθησαν οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου οι οποίοι έψαλλαν και ως «δεινοί» χορευτές χόρεψαν τόσο τα  παραδοσιακά, όσο  και τα ποντιακά κάλαντα, παρασύροντας  και τον ίδιο τον Δήμαρχο στον χορό.

Αμέσως μετά τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην πόλη της  Καλαμαριάς  στο πλαίσιο του προγράμματος REACT της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, συνοδευόμενα από στελέχη του προγράμματος και γονείς,  έστειλαν με το δικό τους δυνατό τρόπο, το πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων, της συμφιλίωσης και της αρμονικής συνύπαρξης, τραγουδώντας σε άπταιστα ελληνικά τα κάλαντα. Συνομίλησαν με τον Δήμαρχο και τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη που προσφέρει ο Δήμος κατά  τη διαβίωσή τους στην Καλαμαριά,   μεταφέροντας τις εμπειρίες τους και την αγάπη τους για το σχολείο, ενώ αντάλλαξαν ευχές μαζί με το αίτημα για αγάπη και προστασία στα ζώα.

Το πρωινό  έκλεισε με την Παιδική  Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά με τη συνοδεία αρμόνιου που έπαιξε ο  μουσικός  δάσκαλός τους και τις εκπληκτικές φωνές τους απέδωσαν με τον πιο μελωδικό τρόπο τα κάλαντα στον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς  υποδέχθηκε θερμά όλα τα παιδιά, τα ευχαρίστησε για την ωραία πρωτοβουλία τους και τις εξαιρετικές χορωδιακές ικανότητες τους και  αντάλλαξε μαζί τους ευχές για Υγεία, καλή πρόοδο και προκοπή. Πρόσφερε σε όλα τα παιδιά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά , στο καθένα  από ένα αναμνηστικό δώρο και το γούρι για τη νέα χρονιά.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!