Β' ΕΛΤΕΕ: Όψιμες "δημοκρατικές" συνδικαλιστικές απόψεις

Β΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2001
ΟΨΙΜΕΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ”  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ TΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ
Τη χρονική αυτή περίοδο προσκαλούν τα Διοικητικά Συμβούλια – Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (Ενώσεων Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. και Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης – Ε.Λ.Μ.Ε.), τα μέλη τους σε τακτικές Γενικές Συνελεύσεις – Γ.Σ. και προκηρύσσουν αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών στα Όργανα Διοίκησής τους.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φτηνές, μικρόψυχες, κοντόμυαλες, συνδικαλιστικές συμπεριφορές μολύνουν το εκλογικό σώμα προσπαθώντας να υφαρπάξουν ψηφοδέλτια και ψήφους, να αποξενώσουν τους εκπαιδευτικούς από τις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., να τις αποδυναμώσουν, να τις φιμώσουν. Οι τακτικές αυτές, πέραν του ότι αποδεικνύουν την παρακμή του παλαιολιθικού παραταξιακού κατεστημένου με την αποτυχία του να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων συνδικαλιστικά περιστάσεων, υποδηλώνουν και τη φοβία τους απέναντι στον αδέσμευτο – ακηδεμόνευτο, καθαρό και γνήσιο – συνεπή – πραγματικά ανεξάρτητο μη καθοδηγούμενο και μη υπαγορευόμενο από κομματικά οφίτσια  συνδικαλισμό. Τον ανιδιοτελή συνδικαλισμό που εκφράζεται από άξιους, ανεξάρτητους, δραστήριους, ικανούς και όχι υποδεικνυόμενους, πριμοδοτούμενους, προεπιλεγμένους και προικοδοτούμενους δήθεν ¨χαρισματικούς¨ που εκπροσωπούν παρατάξεις δέσμιες των πολιτικών κομμάτων στα οποία πρόσκεινται και τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν.
Οι ΕΛΤΕΕ και η ΟΛΤΕΕ είναι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζοντας αντιπροσωπευτικά και εκπροσωπώντας τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Η λειτουργία τους διέπεται από τα εγκεκριμένα από τα οικεία Πρωτοδικεία καταστατικά τους σύμφωνα με το Σύνταγμα, την ισχύουσα νομοθεσία και τις κείμενες διατάξεις. Οι σύγχρονες συνδικαλιστικά ατάκες περί «διασπαστικών οργανώσεων του κλάδου», δεν μας αγγίζουν και εκθέτουν συνδικαλιστικά και τους συντάκτες επιστολών - καταγγελιών με ανακρίβειες. Ας διαβάσουν τις επιστολές των παρατάξεων των ΕΛΜΕ που η μία καταγγέλλει την άλλη για να βρουν τους «διασπαστές» που ψάχνουν.
Απαντάμε σ΄ αυτούς και σε όσους μας έχουν κυνηγήσει και δικαστικά (ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΟΛΜΕ ) ότι το Υπουργείο αποφάνθη βάσει της αριθμ.1/2014/03-11.20014 απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, “η ΟΛΤΕΕ τυγχάνει η πιο αντιπροσωπευτική δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης.“ Και γι αυτόν τον  λόγο λοιπόν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην τεχνική εκπαίδευση (είτε σε ΕΠΑΛ είτε σε Γυμνάσια), θα πρέπει να υποστηρίξουν την κατά τόπους ΕΛΤΕΕ κατά προτεραιότητα.
Επίσης για να δώσουμε ένα τέλος σ΄ αυτή την αντιδημοκρατική νοοτροπία, που απαγορεύει στους συναδέλφους- εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις εκλογές δύο ενώσεων τονίζουμε ότι,  ο ισχύων Ν. 1264/1982, στο άρθρο 30, παρ. 4, όχι μόνο δεν απαγορεύει έναν εργαζόμενο, στην περίπτωση μας καθηγητή της δημόσιας εκπαίδευσης, να είναι μέλος σε δύο ή περισσότερες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις – ενώσεις, αντιθέτως ενισχύει με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του την πολυφωνία, την αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη και ελευθέρας επιλογής έκφραση και εκπροσώπηση. Τα επιμέρους καταστατικά είναι που απαγορεύουν ή όχι την συμμετοχή σε ομοβάθμιο σωματείο.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στα καταστατικά λειτουργίας των Ενώσεων η αποδοχή ή μη μελών άλλων Ενώσεων.
Το καταστατικό των ΕΛΤΕΕ λειτουργώντας δημοκρατικά σύμφωνα με το πνεύμα του νομοθέτη δεν απαγορεύει στα μέλη της να είναι μέλη και σε άλλο σωματείο.
1.      “Η ΕΛΤΕΕ οφείλει να δώσει κατάλογο των μελών της στην ΕΛΜΕ.”. Θα προτείναμε να μας δώσει η ΕΛΜΕ τους καταλόγους της για την βοηθήσουμε να βρει τα διπλοψηφίσαντα μέλη της. Η ΕΛΜΕ είναι συνδικαλιστική αστυνομία;
2.      “Η ΕΔΟΘ να ελέγξει τους εκλογικούς καταλόγους ΕΛΜΕ και ΕΛΤΕΕ”. Φυσικά και να τους ελέγξει και τα μέλη που ψηφισαν και στην ΕΛΜΕ και στην ΕΛΤΕΕ να κατοχυρωθούν στην ΕΛΤΕΕ ως πιο αντιπροσωπευτικότερο σωματείο και αφού το κατασταστικό της ΕΛΤΕΕ τους δέχεται, και να αφαιρεθούν από την ΕΛΜΕ αφού το καταστατικό της ΕΛΜΕ δεν τους αναγνωρίζει και δεν τους δέχεται.
3.      “Να μην επιτραπεί η συμμετοχή αντιπροσώπων της ΕΛΤΕΕ στο συνέδριο της ΕΔΟΘ”. Μήπως τελικά το σύνθημα «η χούντα δεν τελείωσε το 73 » που κραυγάζουν κάποιοι τους χαρακτηρίζει; Περίτρανη απόδειξη αντισυναδελφικής αυταρχικής και αντιδημοκρατικής νοοτροπίας. Τα σχόλια περισσεύουν.
Έλεος, τα ψέματα και η λάσπη έχουν όριο.
Συνιστούμε σ΄ αυτούς που παρουσιάζονται ως Δ.Σ Ε΄ΕΛΜΕ 
να εγκαταλείψουν τις παλαιάς κοπής αποτυχημένες συνδικαλιστικές πρακτικές προτάσεων, προτροπών και παραινέσεων προς τους συναδέλφους για άμεση διαγραφή τους από τις ΕΛΤΕΕ – ΟΛΤΕΕ και εγγραφή τους στην ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ. Ο κλάδος δεν είναι κοπάδι. Δεν απευθύνονται σε πρόβατα.
α εγκαταλείψουν τις παλαιάς κοπής αποτυχημένες συνδικαλιστικές πρακτικές προτάσεων, προτροπών και παραινέσεων προς τους συναδέλφους για άμεση διαγραφή τους από τις ΕΛΤΕΕ – ΟΛΤΕΕ και εγγραφή τους στην ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ. Ο κλάδος δεν είναι κοπάδι. Δεν απευθύνονται σε πρόβατα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!