ΕΠΑΛ: Μη διδασκόμενα Μαθήματα και Εκπαιδευτικοί «Τιραμόλες»


ΕΠΑΛ: Μη διδασκόμενα Μαθήματα και Εκπαιδευτικοί «Τιραμόλες»
Σε ΕΠΑΛ της ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης, τα κενά διδασκαλίας σε Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα μαθήματα (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ) καλύφθηκαν μόλις στις 2 Δεκεμβρίου.
Όσα Μαθηματικά δεν είναι Πανελλαδικώς εξεταζόμενα, εξακολουθούν να μη διδάσκονται…
Και δεν συμβαίνει μόνο φέτος !
Κατά την περσινή χρονιά, το κενό  17 ωρών Ηλεκτρολόγου ΠΕ83 σε μαθήματα Ειδικότητας Τομέα στο ίδιο σχολείο καλύφθηκε τον …Απρίλιο (και το σχολικό έτος έληξε το …Μάιο και οι μαθητές αυτοί πρέπει να λάβουν γνώσεις και πτυχίο … Ηλεκτρολόγου)…
Συνηθίσαμε το να θεωρούν τα ΕΠΑΛ ως σχολεία δεύτερης κατηγορίας, αλλά όχι να μας εμπαίζουν κιόλας !!
Για να καλυφθούν τα κενά, το ΠΥΣΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης τοποθέτησε συναδέλφισα Μαθηματικό ταυτόχρονα σε δύο ΕΠΑΛ που απέχουν μεταξύ τους πάνω από 30 χιλιόμετρα στα δύο αντιδιαμετρικά άκρα της ευρύτερης πολεοδομικής ενότητας Δήμων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, τα οποία επιπλέον ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ σε ΌΜΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ σχολείων.
Για να γίνει ακόμα πιο ολοκληρωμένη η παρανομία, μία μέρα της εβδομάδος η συναδέλφισα τοποθετήθηκε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και στα δύο σχολεία, τα οποία μάλιστα λειτουργούν σε διαφορετικό ωράριο (Ημερήσιο – Εσπερινό) για να εργασθεί – να διδάξει συνολικά εννιά (09) ώρες ημερησίως !! και χωρίς να υπολογίζουμε το χρόνο μετακίνησης προς το ένα και στη συνέχεια προς το άλλο σχολείο.
Ακόμη και η εργασία σε …Γαλέρα ολοκληρώνεται στο 8ωρο ημερησίως…
Σημειώνουμε ότι η συνάδελφος μπορούσε να καλύψει το υπόλοιπο ωράριό της στο ένα από τα δύο σχολεία. Αλλά και τα σχολεία δεν εξυπηρετούνται αφού τα εναπομείναντα κενά καλούνται να τα καλύψουν άλλοι 2-3 Μαθηματικοί Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, διδάσκοντας από …3ώρες ο καθένας…
Τι πρόγραμμα να κάνει αυτό το σχολείο;
Τι να οργανώσει ως σχολική ζωή;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Το Υπουργείο για τη μη έγκαιρη κάλυψη των κενών σε βασικά μαθήματα Γενικής Παιδείας αλλά και Ειδικότητας στα ΕΠΑΛ και
το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για ευθεία παράβαση σωρείας διατάξεων και Νόμων όσον αφορά στην τοποθέτηση της συγκεκριμένης συναδέλφισας Μαθηματικού.
Η περίπτωση της συναδέλφισας είναι χαρακτηριστική της κατάστασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ΕΠΑΛ και αφορά εν δυνάμει όλους μας.
Εάν μέχρι αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου δεν ρυθμιστεί το θέμα της σύμφωνα με το Νόμο, προτιθέμεθα να κηρύξουμε στάση εργασίας την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, την ημέρα που αυτή υποχρεώνεται να δουλέψει εννιάωρο σε δυό σχολεία σε δυό βάρδιες.
Η κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μιάς – ενός από εμάς, είναι προσωπική υπόθεση ΟΛΩΝ μας!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΛΤΕΕ  Ανατολικής Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!