Καταστρέφουν την ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας! Αλήθεια, πού πήγε ο πατριωτισμός τους;» Ανακοίνωση της Δώρας Αυγέρη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση της Δώρας Αυγέρη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)
«Καταστρέφουν την ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας!
Αλήθεια, πού πήγε ο πατριωτισμός τους;»

Οι Θεσσαλονικείς  ζούμε  τις πλέον ντροπιαστικές στιγμές στην πολιτική μας ιστορία. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη μαραθώνια συνεδρίασή του στην Αθήνα, ανέτρεψε προηγούμενη γνωμοδότησή του και επιτρέπει την απόσπαση των μοναδικών, σε ιστορική σημασία και αξία,  αρχαιολογικών ευρημάτων στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου.
Το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ συσκέφθηκε παρασκηνιακά, αποφάσισε ερήμην της κοινωνίας και διέταξε, όπως μόνο γνωρίζει να κάνει. Μετά την οικονομία, την εργασία και το κοινωνικό κράτος, ο πολιτισμός γίνεται το επόμενο θύμα του.
Φαίνεται πως το δόγμα «νόμος και τάξη», που στην πράξη είναι «αυθαιρεσία και καταστροφή», έχει συνεπάρει τη δήθεν νεοδημοκρατική κανονικότητα. Εκτός από ανύποπτους κι ανυπεράσπιστους πολίτες που ξυλοκοπούνται, ξεγυμνώνονται κι απομακρύνονται απ' τα σπίτια τους, το ίδιο παθαίνουν και τα υλικά τεκμήρια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το ξεγύμνωμα της Θεσσαλονίκης από ένα μνημειώδες σταυροδρόμι της κεντρικής ρωμαϊκής λεωφόρου -από τον πιο ολοκληρωμένο αρχαίο δρόμο που έχει βρεθεί ποτέ επί ελληνικού εδάφους- ο οποίος επιβιώνει άθιχτος για 16 αιώνες στα σπλάχνα της, είναι μια πράξη που η κοινωνία και η ιστορία δεν πρόκειται να επιτρέψουν.
Η ρεβανσιστική κουλτούρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί ως κουλτούρα αυτού του τόπου. Ας συλλογιστούμε το λάθος κι ας αποφασίσουμε επιτέλους αν η πολιτιστική κληρονομιά μας είναι ενεργό μέρος της σύγχρονης, δημοκρατικής ταυτότητας της ελληνικής κοινωνίας. Ή αν είναι απλώς το άλλοθι για τη γραφικότητα και τις ψευδεπίγραφες ανάγκες του κομματικού μικρόκοσμού τους, που νομίζει ότι έχει λευκή επιταγή για να καταστρέφει ανθρώπους, σύμβολα και μνήμη. 
Καταστρέφουν την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και έχουν το θράσος να ορκίζονται σε ονόματα, κάνοντας μαθήματα πατριωτισμού.

Η ιστορία μάς καλεί κι είμαστε εδώ για να την υπερασπιστούμε!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!