Φαντάζομαι ένα σχολείο για όλους - εκδήλωση της Ένωσης Γονέων δήμου ΩραιοκάστρουΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

                Ο κύριος στόχος μιας κοινωνίας είναι η μόρφωση, η εκπαίδευση όλων των παιδιών, με έναν αποτελεσματικό και ταιριαστό στην προσωπικότητα, στην ηλικία και στο συναίσθημά του τρόπο, είτε είναι παιδί, έφηβος ή νέος. Η βασική μας επιδίωξη είναι να κλείσουμε το χάσμα της εκπαιδευτικής επίδοσης και εμπειρίας, στα μέτρα κάθε νέου ανθρώπου.
            Στόχος μας και οδηγός μας είναι η εικόνα ενός σχολείου για όλους, ενός σχολείου συμπεριληπτικού, ενός σχολείου που περιλαμβάνει όλους όσους θέλουν και αποφασίζουν να προσπαθήσουν, όλοι μαζί, για όλους.
            Αυτό που φανταζόμαστε είναι ένα σχολείο φωτεινό, όπου όλοι θα φτάνουν στο στόχο που τους ταιριάζει, μέσα από διαδικασίες που τους ενώνουν, από προγράμματα που τους υποστηρίζουν, χωρίς προαπαιτούμενα και εμπόδια. Σε αυτό το σχολείο, η διαφορετικότητα είναι αξία και όχι αιτία διαχωρισμού, οι στάσεις όλων είναι βοήθημα, όχι αποκλεισμός… Είναι το σχολείο που φανταζόμαστε.
Κ Μπότσας Γεώργιος
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής &
Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!