Εθιμοτυπική επίσκεψη του Ρώσου Προξένου στο Δήμο Καλαμαριάς
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Ρώσου Προξένου στο Δήμο Καλαμαριάς

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης,   με  τον γενικό πρόξενο  της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάντρ Πέτροβιτς Σερμπακόβ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης  που έγινε σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, και στην οποία παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Ελένη Φύκα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών και έγινε ιδιαίτερη αναφορά  σε θέματα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να αναδείξουν τα στοιχεία εκείνα που συνδέουν την Καλαμαριά με τη Ρωσία ιστορικά.
Τόσο ο Δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης, όσο και ο Ρώσος Πρόξενος κ. Σερμπακόβ τόνισαν ότι,  οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών και λαών έχουν σφυρηλατηθεί στην πορεία της Ιστορίας, δημιουργώντας ακατάλυτους δεσμούς φιλίας. Διευκρίνισαν παράλληλα  ότι η κοινή πίστη, η Ορθοδοξία, αδιαμφισβήτητα αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς, οδηγό της ιστορικής πορείας των λαών  και ευχήθηκαν  οι πρόσκαιρες διαφωνίες να επιλυθούν σύντομα.
Επιπλέον, έγινε αναφορά και στο ρόλο των παλιννοστούντων ομογενών  που προερχόμενοι από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ εγκαταστάθηκαν στην Καλαμαριά και αποτελούν μια διαρκή ανοιχτή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς από την πλευρά του είπε χαρακτηριστικά «είμαστε μια καινούρια Δημοτική Αρχή, που εκλέχθηκε στις τελευταίες εκλογές με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ένα νέο όραμα ανάπτυξης για την πόλη μας σε ότι αφορά αφενός τη βελτίωση της καθημερινότητας και αφετέρου μεγάλα έργα και  αναπτυξιακές επενδύσεις».
Επίσης, οι δύο άνδρες αποφάσισαν  από κοινού να ξεκινήσουν επαφές για την εξεύρεση Ρωσικού Δήμου με κοινά χαρακτηριστικά, ώστε να αρχίσει  μια διαδικασία αδελφοποίησης.

Η επιτυχημένη συνάντηση του Δημάρχου Καλαμαριάς με τον Ρώσο Πρόξενο
επισφραγίστηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!