Νέο παραγωγικό μοντέλο!! Ουραγός στις επενδύσεις παγκοσμίως! Εξαγωγές, εισαγωγές, ελλειμματική εκτίναξη εμπορικού ισοζυγίου! άρθρο του Ν. ΦιλίππουΝέο παραγωγικό μοντέλο!!
Ουραγός στις επενδύσεις παγκοσμίως!
Εξαγωγές, εισαγωγές, ελλειμματική εκτίναξη εμπορικού ισοζυγίου!
Το αμείλικτο αποτέλεσμα, το αίτιο ... η σιωπή των προβλημάτων και οι διορθώσεις!

Ο τίτλος και η ανάλυση είναι σωστοί φωτογραφικά! Λίγη προσπάθεια και αύξηση στις εξαγωγές, όμως είναι  ... διπλό το έλλειμμα από εισαγωγές, μεγάλο κενό με δανεικά και εκτίναξη στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών. Νέα ... επερχόμενη! Είναι δυνατόν?

Και όμως την ουσία ... δεν την αγγίζει, τι φταίει, τι πρέπει να γίνει!

Η αναπηρία της ελίτ συνηθίζει να επικοινωνεί λάθος μηνύματα, να αποκοιμίζει τα μέλη και την επικοινωνία με στιγμιαία αποτελέσματα ...  και ενώ είναι σε γνώση τους ότι δεν έχουν βάθος ... τα δημοσιοποιούν.

Όλοι όμως καταλαβαίνουν.

Δυστυχώς τα χρόνια της κρίσης πέρασαν και εξακολουθούν να περνούν χωρίς τις απαραίτητες διορθώσεις στη δομή της οικονομίας, ούτε σε αυτούς που με τις συμπεριφορές τους μας οδήγησαν σε τέτοια κρίση, ούτε στις απαραίτητες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν για να πάρει τα επάνω της η οικονομία!

Η Μακεδονία έχασε το 65% της παραγωγής της, αποεπενδύθηκε, το ίδιο ποσοστό χάθηκαν και τα εισοδήματα. Μιλιά οι αρμόδιοι. Η χώρα και περιοχή έμειναν στη φτώχεια και στη μιζέρια! Τα ποσά είναι 6-7 δις €/ χρόνο επί 10 χρόνια ~70 δις €!

Η λέξεις ανάπτυξη και επενδύσεις μόλις μπήκαν στο λεξιλόγιο όλων.Το Νέο Ρεύμα – Νέο Όραμα από το 2005 τα επισημαίναμε με κάθε δυνατό και δημόσιο λόγο, είτε άρεσε είτε δεν άρεσε! Το επικοινωνούμε συχνά, δίνουμε μάχες σε ότι θεωρούμε σωστό και εκ των ουκ άνευ!

Χωρίς μαζικές και άνευ εμποδίων επενδύσεις πως θα εκσυγχρονιστούν οι μονάδες παραγωγής για να παράξουν νέα προϊόντα, να υποκαταστήσουν τις εισαγωγές, να έχουμε ραγδαία αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών!

Με χίλιες δυσκολίες προλάβαμε και αναδείξαμε για να σώσουμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο .... ότι  ήταν έτοιμη  σήμερα να ψηφιστεί διάταξη στο νέο αναπτυξιακό νόμο που θα έβαζε λουκέτα σε χιλιάδες μονάδες παραγωγής. Τι πρέπει να πούμε??

Για αυτούς που την συνέταξαν και την εισήγαγαν στο νομοσχέδιο για ψήφιση, για αυτούς που εδώ και 3 χρόνια το ψήφισαν στο περιφερειακό χωροταξικό και παρά την κατακραυγή δεν έκαναν τίποτα να το διορθώσουν, παρά μόνο λοιδορούσαν υπόγεια όσους αναδείκνυαν και δημόσια έλεγαν ... κάναμε λάθος θα διορθώσουμε χωρίς να το κάνουν ποτέ! Μόνο λίγη διαφήμιση για πρωταθλητές ανάπτυξης , αντί για των λουκέτων!

Η αλήθεια δεν κρύβεται και αναδεικνύεται από μόνη της. Τα νούμερα είναι αμείλικτα!

Οι προτάσεις για την άμεσου αποτελέσματος διόρθωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων έχουν κατατεθεί και προβληθεί σταθερά και διαχρονικά και για τις εθνικές στρατηγικές και για τις ανάγκες στη Μακεδονία.

https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2019/08/blog-post_57.html – 09/2019 συνοπτική ατζέντα στον ΠΘ.

https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2019/07/2-1.html – 07/2019 σύνοψη προτάσεων.

Στο  https://neoreumaneoorama.blogspot  υπάρχουν πλήρεις προτάσεις για την εξέλιξη των θεμάτων ανάπτυξης στα νομοσχέδια αναπτυξιακού νόμου και φορολογίας, ακόμη και κατά άρθρο!


Ποια είναι τα βήματα διόρθωσης:

Πρώτα χρειάζεται αναγνώριση του προβλήματος, της ανάγκης άμεσων διορθώσεων, της απομάκρυνσης των εσφαλμένων προσεγγίσεων σε πηγές, πρόσωπα  και πρακτικές.

Δεν μπορείς να κρατάς το εμπόδιο της ανάπτυξης και των επενδύσεων ... στην επικαιρότητα και να ζητάς ανάπτυξη.

Οι λύσεις είναι απλές, βατές και εφαρμόσιμες διεθνώς, ακόμη προβλέπονται και στα μνημόνια!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!