«Δέηση Πόντου» στη Μονή Λαζαριστών τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020«Δέηση Πόντου» στη Μονή Λαζαριστών
τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020


100+1 Χρόνια από τη Γενοκτονία και 26 χρόνια από την Αναγνώριση στη Βουλή των Ελλήνων, ηχούν ακόμα οι κραυγές μικρών παιδιών, νεαρών γυναικών, σεβάσμιων γερόντων, κραυγές αθώων.
Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν τη «Δέηση Πόντου», μια παράσταση λόγου, ήχων και εικόνων αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη, με ώρα έναρξης 20.00.
Η μνήμη δεν είναι παρελθόν, είναι σπόρος της σκέψης και του καρπού. Έχουμε χρέος να διατηρούμε τη μνήμη, για να μπορούμε να θυμόμαστε, να στοχαζόμαστε και γιατί όχι και να συγχωρούμε. Αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουμε! Τις κραυγές των νηπίων, τους ρόγχους των απαγχονισθέντων, τις πατημασιές των πεταλωμένων, τον ανίκητο πόνο των βιασθέντων, την οργή των μαρτύρων και μαρτυρησάντων, το περήφανο βλέμμα του Πόντου. («Οι κραυγές των άφωνων νεκρών περιμένουν», Κωνσταντίνος Φωτιάδης).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ιδέα, Κείμενα, Επιμέλεια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Μουσική Επιμέλεια, Πιάνο, Σύνθεση: EL CHRISTO KEMANETZIDIS
Προλογίζει ο Καθηγητής ΑΠΘ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Αφήγηση: ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ
Ωδή Μονολόγου: ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΑΡΓΕΝΤΖΗ  
Ερμηνεία - Μουσικοί: ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Λύρα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΙΟΝΤΖΙΔΗΣ
Παρουσίαση: ΜΕΛΙΝΑ ΓΙΑΛΑΜΑ
Υποστήριξη: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΠΑΚΝΑΝΓΚ -ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ, ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
Θερμές ευχαριστίες στον επίτιμο πρόεδρο Ποντιακού Συλλόγου Βούπερταλ, Δημήτριο Τριανταφυλλίδη
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
•ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
•ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ο.Τ.Θ.)

«Τα πάντα, ακόμα και τα ψέματα προωθούν την αλήθεια. Οι σκιές δεν σβήνουν τον ήλιο.»
Franz KafkaΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!