Σ. Αναστασιάδης: Άμεση προτεραιότητα η ενίσχυση της Τελωνειακής Υπηρεσίας


Αναστασιάδης:  Άμεση προτεραιότητα η ενίσχυση της Τελωνειακής Υπηρεσίας

Το μεγαλύτερο βάρος  από τα νέα δεδομένα θα κληθεί να σηκώσει η τελωνειακή υπηρεσία. Γι’αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα η ενίσχυσή της, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης,   κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπ. Εξωτερικών «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» χθες στην Ολομέλεια (17.01.2020)
«Η αποχώρηση θα λειτουργήσει επιβαρυντικά στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση, ασφυκτική από απόψεως προσωπικού, της τελωνειακής υπηρεσίας, καθώς οι τελωνειακές διαδικασίες που απαιτούνται θα είναι πολλαπλάσιες και θα αφορούν το σύνολο της διακίνησης και εμπορευμάτων και προσώπων. Η ενίσχυση του προσωπικού πρέπει, κύριε Υπουργέ, να γίνει και να ξεκινήσει τάχιστα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του έκανε μία πολύ σύντομη αναδρομή,  από τις 23 Ιουνίου 2016, όπου οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για όλα όσα μεσολάβησαν 3,5 χρόνια, μέχρι και την 9η Ιανουαρίου που  η Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε την αποχώρηση με συμφωνία, σημειώνοντας,   πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μία σαφή και μεγάλη αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Ωστόσοόπως επεσήμανε στη συνέχεια, διαμορφώνονται νέα δεδομένα μετά τη συμφωνία, οι επιπτώσεις για την Ελλάδα και την Ε.Ε. είναι αναπόφευκτες  και από κοινού θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα που ήδη ήρθε.

Ακολουθεί η εισήγηση του κ. Αναστασιάδη:

Κατεβάστε το video:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!