ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για ΕΛΤΑ: Κλείνουν καταστήματα-Απολύονται εργαζόμενοΕΛΤΑ: Κλείνουν καταστήματα-Απολύονται εργαζόμενοι

Η αιφνίδια απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 232 εργαζομένων, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κλείσιμο πλήθους καταστημάτων ΕΛΤΑ στην πόλη μας, αποδεικνύει τον κυνισμό και την αναλγησία της διοίκησης απέναντι στον κόσμο της εργασίας αλλά και την αδιαφορία της απέναντι στους πολίτες. Έτσι εξαιτίας των απολύσεων κάποια καταστήματα των ΕΛΤΑ ήδη υπολειτουργούν ενώ ήδη δύο καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης και Μανουσογιαννάκη καθώς και αυτό στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κατέβασαν ρολά.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα το κλείσιμο έντεκα (11) ταχυδρομείων στο νομό αλλά και την απόλυση όλων των έκτακτων εργαζομένων στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης στις 31/1/2020.
Η κυβέρνση της ΝΔ και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης αποδεικνύουν με τις επιλογές τους την υποταγή τους σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και υποβαθμίζουν το βιωτικό επίπεδο των πολιτών. Για τη Θεσσαλονίκη –και την ευρύτερη περιοχή- το κλείσιμο πολλών ταχυδρομικών γραφείων και ο περιορισμός του ωραρίου κάποιων άλλων συνιστά επιπλέον υποβάθμιση της φυσιογνωμίας της πόλης και κάποιων γύρω περιοχών, όπου επίσης τα ΕΛΤΑ βάζουν λουκέτο.
Μπροστά στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση επιβάλλεται αντίσταση, οργάνωση και αγώνας από όλους τους εργαζόμενους. Ο κόσμος της εργασίας και συνολικά η κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψουν την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων. Με ενότητα και αγώνα θα υπερασπιστούν την εργασία, το μισθό και συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ θα παλέψουν για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς και βελτίωση των όρων εργασίας για όλες και όλους.

Θεματική Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Θεσσαλονίκης

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!