ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Συλλήψεις εργαζομένων-απεργών του ΟΤΕ
Συλλήψεις εργαζομένων-απεργών του ΟΤΕ

Πέντε απεργοί εργαζόμενοι στην ΟΤΕ συνελήφθησαν σήμερα στο κεντρικό κατάστημα του Οργανισμού επί της  Καρόλου Ντηλ και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους.
Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μήνυση που κατέθεσε ο περιφερειακός προϊστάμενος Βορείου Ελλάδος της εταιρίας εναντίον της ΟΜΕ-ΟΤΕ «για αποκλεισμό κτιρίων και παρεμπόδιση εισόδου σε εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να εργαστούν».
Με την ενέργεια αυτή η διοίκηση της εταιρίας επιχειρεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αιτήματα την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων τους και την υπογραφή τριετούς σύμβασης εργασίας.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρούμε πως οι συλλήψεις συνδικαλιστών αποτελούν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα του εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας, με  στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα.
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται εναντίον εργαζομένων και εν προκειμένω εναντίον των εργαζομένων-απεργών στον ΟΤΕ.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους και δηλώνουμε πως ως κόμμα θα σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, μέχρι την τελική τους δικαίωση.
Τέλος, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» να αποτελέσει το όχημα για την επιχειρούμενη συρρίκνωση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!