ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη


Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ενώ βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της σχολικής χρονιάς ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί το πρόγραμμα σίτισης στα δημοτικά σχολεία τεσσάρων δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2019-2020.  Πρόκειται για τους δήμους  Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών, Κορδελιού-Ευόσμου και Ωραιοκάστρου. 
Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων, ο οποίος εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, είχε καθιερωθεί στη χώρα μας από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ευρωπαϊκή εμπειρία μάλιστα δείχνει πως  τα σχολικά γεύματα συντελούν στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας μεταξύ των μαθητών και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις.
Παρά το γεγονός πως η σχετική υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, επτά μήνες μετά από τις εκλογές, δε δείχνει διάθεση να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Την ίδια αδιαφορία δείχνουν τόσο ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου όσο και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
Η ΝΔ και στην περίπτωση αυτή δείχνει πως πρωταρχικός σκοπός της πολιτικής της είναι να κατεδαφίσει εντελώς ό,τι θυμίζει κοινωνικό κράτος και ό,τι θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση, με την μη υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, εκδικείται τους κατοίκους της υποβαθμισμένης δυτικής Θεσσαλονίκης επειδή στις εκλογές του Ιουλίου ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και ζητά από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στις μαθήτριες και τους μαθητές της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης    


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!