Α.Τριανταφυλλίδης στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Η ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη πιο εύθραυστη από ποτέ»

Α.Τριανταφυλλίδης στο Συμβούλιο της Ευρώπης:
«Η ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη πιο εύθραυστη από ποτέ».(video)

«Οδηγός μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το 2020 πρέπει να είναι  «Κανείς Δημοσιογράφος στη Φυλακή» για την γνώμη του/της, για το ρεπορτάζ του/της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ελευθερία του τύπου στην Ευρώπη.
Μιλώντας εκ μέρους της πολιτικής ομάδας UEL (Ενωμένη Ευρωπαϊκή Αριστερά) στο πλαίσιο των εργασιών της A’ Συνόδου  2020 της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα «Απειλές για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ευρώπη» ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Η ελευθερία του Τύπου σήμερα στην Ευρώπη είναι πιο εύθραυστη από ποτέ από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Το να είσαι δημοσιογράφος σήμερα απαιτεί πολύ θάρρος. Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο εμπόδια, εχθρότητα και βία, καθώς ερευνούν και αναφέρουν εξ ονόματος του κοινού. Ο αριθμός των σωματικών επιθέσεων και της βίας κατά των δημοσιογράφων αυξήθηκε απότομα.
Δεκάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή στην Ευρώπη για τα ρεπορτάζ τους. Οι δρόμοι δεν είναι το μόνο πεδίο μάχης. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η δυσφήμιση ή η συκοφαντική δυσφήμιση εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του Ποινικού Κώδικα, ο οποίος δεν είναι σύμφωνος με τα διεθνή πρότυπα».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Τριανταφυλλίδης πρότεινε τη θέσπιση από το Συμβούλιο της Ευρώπης τριών βραβείων για δημοσιογράφους από διάφορες χώρες, οι οποίοι μέσω των ρεπορτάζ τους αποκαλύπτουν τα κακώς κείμενα στη χώρα τους (π.χ. διαφθορά, λαθρεμπόριο, διακίνηση ναρκωτικών ή ανθρώπων κ.λπ.)

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!