Σάββας Αναστασιάδης: Ιστορική η χθεσινή μέρα για την Ελλάδα

Σάββας Αναστασιάδης: Ιστορική  η χθεσινή  μέρα για την Ελλάδα

Την πεποίθηση πως η νέα χρονιά ξεκίνησε πολύ αισιόδοξα  για τη Χώρα μας μετά την υπογραφή της διακρατικής  συμφωνίας  για την κατασκευή του αγωγού EastMed,  και πως η χθεσινή  μέρα χαρακτηρίζεται ως  «μία σημαντική, ιστορική μέρα , εξέφρασε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio North 98.0 FM και τους Βαγγέλη Στολάκη και Ειρήνη Γκέλη σήμερα το πρωϊ.
« Η χρονιά ξεκίνησε πολύ αισιόδοξα για τη Χώρα μας , η χθεσινή μέρα χαρακτηρίζεται ως «μία σημαντική, ιστορική μέρα» μετά την υπογραφή της διακρατικής  συμφωνίας  για την κατασκευή του αγωγού EastMed.  Η χώρα μας καθίσταται κρίσιμος παίκτης στην ενεργειακή τροφοδοσία της περιοχής. Είναι ένας αγωγός που θα αυξήσει τη γεωστρατηγική υπεραξία Ελλάδας και Κύπρου στη Μεσόγειο, ενώ θα δώσει στρατηγικό βάθος στη συνεργασία μας με το Ισραήλ. Ενισχύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή αλλά  έχει και διάσταση οικονομική, αναπτυξιακή και γεωστρατηγική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και
  για το ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ  στις προκλήσεις της Τουρκίας, τόνισε:
Προσδοκούμε ότι θα έχουμε οφέλη από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Στήριξη δηλαδή των δίκαιων αιτημάτων μας  έναντι των προκλητικών κινήσεων και ενεργειών  της Τουρκίας, όπως είχαμε στήριξη και  στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed»
 Σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν  θα προταθεί εκ νέου  ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε:
 « η άποψή μου είναι ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν ένας πετυχημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και νομίζω ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί  πολύ καλά στα καθήκοντά του και στην επόμενη θητεία. Όμως η ευθύνη της επιλογής  ανήκει αποκλειστικά στον Πρωθυπουργό και ο ίδιος  θα επιλέξει τον κατάλληλο χρόνο για να ανακοινώσει την πρόταση του»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!