Ημέρες Δημοκρατίας: Οι Αθλητικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις στο επίκεντρο της 2ης συνεδρίασης των μαθητώ


ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Οι  Αθλητικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις
στο επίκεντρο της 2ης συνεδρίασης  των μαθητών  

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δία Βίου Μάθησης συνεχίζοντας τη διοργάνωση του θεσμού  «Ημέρες Δημοκρατίας»,  πραγματοποιεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στις 10 το πρωί, την 2η συνεδρίαση των μαθητών Σχολείων, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (Καραμαούνα 1-Πλατεία Σκρά) .

Στη συνεδρίαση  αυτή που  αποσκοπεί στην προαγωγή της συμμετοχικής δράσης των νέων και την εξοικείωση τους με τους δημοκρατικούς θεσμούς,  οι μαθητές των  δύο Δημοτικών, του 3ου και του 6ου θα καθίσουν στα έδρανα και θα συζητήσουν το θέμα «Οι Αθλητικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις-Δράσεις που θα σας ενδιέφεραν και θα θέλατε να μας προτείνετε». Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης  και  θα προεδρεύσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθανάσιος Γιαννακός.

Οι προτάσεις και οι θέσεις που θα διατυπώσουν οι νεαροί δημοτικοί σύμβουλοι  πάνω στο  θέμα  ενδεχομένως να αποτελέσουν στο μέλλον την αφετηρία για την αυριανή τους στάση και δράση, ως ενεργοί πολίτες, στην προσπάθεια αναζήτησης λύσεων σε θέματα, που μπορεί να προκύπτουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο θεσμός «Ημέρες Δημοκρατίας» στόχο έχει  να αφυπνίσει τα νέα παιδιά πάνω σε  ζητήματα που αφορούν την εξέλιξή  τους, τις ανησυχίες τους, τα ενδιαφέροντα τους και φυσικά την ίδια την πόλη που ζουν. Οι μαθητές των σχολείων της πόλης, γνωρίζουν και αφομοιώνουν  τον τρόπο και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δήμου ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με τα βασικά του όργανα.
Τέλος σημειώνεται ότι όλα αυτά που συζητούν οι μαθητές, ως ενεργοί πολίτες,  καταγράφονται, συγκεντρώνονται και δίνονται στη Διοίκηση προκειμένου να ενημερωθεί αλλά  και να λάβει υπόψιν τα αιτήματα των νεαρών πολιτών της Καλαμαριάς στις μελλοντικές πολιτικές της.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!