ΕΚΑΒ: Ασκήσεις ετοιμότητας για ύποπτο περιστατικό Κορωνοϊού 2019-nCoV στα ορισμένα Νοσοκομεία αναφοράς της Δυτικής & Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης


ΕΚΑΒ: Ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV, στα ορισμένα Νοσοκομεία αναφοράς της Δυτικής & Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Το ΕΚΑΒ, στα πλαίσια του ευρύτερου ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεών του αλλά και των εμπλεκομένων δομών υγείας σχετικά με την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών & κρίσεων, θα πραγματοποιήσει ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας αναφορικά με την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV στα ορισμένα Νοσοκομεία αναφοράς της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας.

Βάσει αυτών, η πρώτη άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 9:00 π.μ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και η δεύτερη άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, στο «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Τα σενάρια των συγκεκριμένων ασκήσεων προσομοίωσης & ετοιμότητας αφορούν τον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ καθώς και την υποδοχή του από το εκάστοτε Νοσοκομείο αναφοράς.

Στις δύο ασκήσεις προσομοίωσης & ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV, που θα πραγματοποιηθούν υπό την επιτήρηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου, κλιμακίου του Κέντρου Επιχειρήσεων ΕΚΑΒ αλλά και εκπροσώπων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, θα αξιολογηθεί η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης αλλά και η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής αλλά και υποδοχής των ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού 2019-nCoV σε συνδυασμό με την επικοινωνία και τη συνεργασία των εμπλεκομένων δομών και υπηρεσιών (ΕΚΑΒ, ΤΕΠ Νοσοκομείων, Επιτροπές Λοιμώξεων Νοσοκομείων κ.α.).


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!