Κινητοποιείται η ομογένεια για τις εκδηλώσεις του 2021


Κινητοποιείται η ομογένεια για τις εκδηλώσεις του 2021


Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωϊ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , βουλευτής ΝΔ  Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης  στον Ρ/Σ  FLASH RADIO 99,4 fm ,στην εκπομπή « Απλά επικίνδυνοι» , ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  η Επιτροπή << Ελλάδα 2021 >> θα συμμετάσχει στο Προπαρασκευαστικό συνέδριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της βουλής σε συνεργασία με τους Ελληνικής καταγωγής βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων, τους Ελληνικής καταγωγής αυτοδιοικητικούς της Ευρώπης και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του αντίστοιχου Υφυπουργείου Εξωτερικών, ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21.

« Με την πρόεδρο της Επιτροπής<< Ελλάδα 2021>> κ. Γιάννα Αγγελοπούλου  συναντηθήκαμε πριν από μερικές μέρες και αναζητήσαμε  τρόπους συνεργασίας, ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21. Συμφωνήσαμε  πως στις εκδηλώσεις  θα πρέπει να κινητοποιηθεί  και να συμμετάσχει  και ο Οικουμενικός Ελληνισμός και ιδιαίτερα οι Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε ξένα κοινοβούλια και Δήμους.
Για τον λόγο αυτό η κ. Αγγελοπούλου έκανε δεκτή την πρότασή μου  και η Επιτροπή << Ελλάδα 2021 >> θα συμμετάσχει στο Προπαρασκευαστικό συνέδριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της βουλής,  τον προσεχή  Ιούλιο στην αίθουσα  Γερουσίας της Βουλής,  σε συνεργασία με τους Ελληνικής καταγωγής  βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων, τους Ελληνικής καταγωγής αυτοδιοικητικούς της Ευρώπης και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του αντίστοιχου Υφυπουργείου Εξωτερικών» είπε χαρακτηριστικά.

Για τη δημιουργία των ελεγχόμενων κλειστών δομών τόνισε:

« …πράγματι τα νησιά μας και ιδίως Χίος, Λέσβος και Κως έχουν δεχτεί μεγάλη πίεση και οι κοινωνίες έχουν κουραστεί. Εδώ και μία πενταετία παρακολουθούμε γεγονότα που ξεφεύγουν από  τη νομιμότητα και είναι λογικό και αναμενόμενο να αντιδρούν οι κοινωνίες, διότι δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο αυτό το βάρος. Η  κυβέρνηση το αντιλαμβάνεται γι αυτό έχει έναν στρατηγικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η κατάσταση να είναι υπό πλήρη έλεγχο. Και ο σχεδιασμός αυτός είναι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα . Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ελεγχθεί η κατάσταση . Θα είναι αποτρεπτικά γι αυτούς που σκέπτονται να έρθουν στη Χώρα μας … θα αποφευχθούν φαινόμενα παραβατικότητας και θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών..»

Για τη συνάντηση με τον  γνωστό παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα και την συνεργασία για θέματα της ομογένειας ανέφερε:

« Ο Νίκος  Αλιάγας ως παιδί ομογενών που έφυγαν από το Μεσολόγγι για το Παρίσι, όπου και γεννήθηκε , ποτέ δεν κρύβει την αγάπη του για την Ελλάδα και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για θέματα της ομογένειας.
Αρχικά στις 12 Μαρτίου 2020 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της
Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς  και  θα μιλήσει για τ
ο πνεύμα και το μεγαλείο του Οικουμενικού Ελληνισμού όπως εκείνος το βιώνει »


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!