Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κάνει στάση στη Σταυρούπολη


Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
κάνει στάση στη Σταυρούπολη

Ο Δήμος Παύλου Μελά δηλώνει «παρών» και στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου 2020, γιορτάζοντας την τέχνη του ντοκιμαντέρ μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών.
Στη συνείδηση του κοινού έχουν εντυπωθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τόσο ο Δήμος Παύλου Μελά όσο και το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», μία από τις εννέα αίθουσες προβολών του ΦΝΘ.
Η συνεργασία διευρύνεται και αναβαθμίζεται τόσο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Docs For Kids αλλά και με μια σειρά σημαντικές πρωτοβουλίες, που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου (Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00) για την παρουσίαση του προγράμματος του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και σε ζωντανή μετάδοση σε δύο πόλεις, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον (πλατεία Αριστοτέλους 10) και στην Αθήνα στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31).
Στη Θεσσαλονίκη θα υποδεχτούν τους καλεσμένους η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό και ο επικεφαλής προγράμματος του ΦΝΘ Γιώργος Κρασσακόπουλος,  ενώ στην Αθήνα θα βρίσκονται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης και η υπεύθυνη της Αγοράς Γιάννα Σαρρή.
Μέσω live streaming, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα συνομιλούν μεταξύ τους και φυσικά με τα ΜΜΕ και το κοινό.


 Ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ θα κάνει στάση στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», στη Σταυρούπολη. Ο Δήμος Παύλου Μελά δηλώνει «παρών» και στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (5-15 Μαρτίου 2020).

Η συνεργασία που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016 (προβολή «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» στο πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά) συνεχίζεται για 7η διοργάνωση ΦΚΘ και ΦΝΘ και διευρύνεται.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ για
››τη διπλή συνέντευξη τύπου της Πέμπτης 27/2,
››τις ταινίες έναρξης και λήξης,
››την οπτική ταυτότητα (τι μπορεί να συμβολίζει ένας βράχος;),
››τα απίθανα αφιερώματα στα μιμίδια και στο animated ντοκιμαντέρ,
››τα κορυφαία πρόσωπα,
››τα ελληνικά ντοκιμαντέρ,
››τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς
››και την ενισχυμένη Αγορά Ντοκιμαντέρ του 22ου  ΦΝΘ που βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και αποτελεί την πιο σημαντική Αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Τo ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά συνεργάζονται με το ΦΝΘ και μας καλούν στην οδό Λαγκαδά 221, στα δυτικά της πόλης, να γιορτάσουμε την τέχνη του ντοκιμαντέρ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!