Συνάντηση της Ένωσης Γονέων Ωραιοκάστρου με τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη και στελέχη του

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου στα πλαίσια του ρόλου της στην συλλογή και προβολή των θεμάτων όλων των σχολείων των Συλλόγων της και την άμεση ομαλή διευθέτηση τους συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη παραθέτοντας θέματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων καθώς και όλων των περιοχών του ευρύτερου Δήμου Ωραιοκάστρου.

Στα περισσότερα από αυτά πήραμε άμεσα απάντηση από την πρόεδρο της επιτροπής παιδείας κ. Δρόσου , τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαρμαρίδη και από τον κ. Δήμαρχο ο οποίος δεσμεύτηκε να μας απαντήσει έως την Πέμπτη σε καίρια και διαχρονικά ερωτήματα που θέσαμε.
Είχαμε την διαβεβαίωση του Δημάρχου για μια συνάντηση με όλους τους Διευθυντές σχολείων την επόμενη εβδομάδα που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα θέματα των σχολείων.
Επίσης είχαμε την διαβεβαίωση του Δημάρχου σε σύντομο διάστημα μια συνάντηση με όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  που συνεισφέρουν τα μέγιστα σε κάθε σχολική μονάδα.
Μας ανακοινώθηκε επίσης και μια συνάντηση των Μαθητών με το δημοτικό Συμβούλιο μια πραγματικά ενδιαφέρουσα κίνηση της κ. Δρόσου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τους ευχαριστήσαμε θερμά για την πρωτοβουλία της  πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής  που τοποθέτησε τρείς απινιδωτές σε σχολικές μονάδες και είχαμε την δέσμευση της Δευτεροβάθμιας για ανάλογες ενέργειες σε σχολεία και του Δημάρχου ότι έχει δρομολογηθεί και η τοποθέτηση σε δημόσιους χώρους.

Μερικά από τα θέματα που θέσαμε αναπτύξαμε και αναλύσαμε από κοινού  έχουν ως εξής

Την διατήρηση και την ενίσχυση με λεωφορεία της μετακίνηση των Μαθητών στα σχολεία τους με δεδομένη την μετάβαση του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ
Σχετικά με τα Σχολικά́ Γεύματα την  άσκηση πίεσης, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα στις περιοχές που έχουν εγκριθεί (Μυγδονίας,Καλλιθέας) και το πώς θα εφαρμοστεί η διάθεσή τους στο 100% των σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Τον τρόπο βελτίωσης και συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων.
Την δημιουργία περίφραξης εντός του συγκροτήματος των Λυκείων με σκοπό τον διαχωρισμό των σχολικών μονάδων Γυμνασίου και Λυκείων.
Τα έργα που πραγματοποιούνται μέσω του Φιλόδημου καθώς και τα επόμενα που αφορούν στην πυρασφάλεια και ΑΜΕΑ
Τις ελλείψεις σε εργαστήρια των  σχολείων
Tην καθαριότητα των χώρων υγιεινής των σχολείων και τον τρόπο εποπτείας τους.
Την δημιουργία πεζοδρομίων εκτός σχολικών μονάδων κυρίως στο Δημοτικό Δρυμού και στο συγκρότημα των σχολείων 1 Γυμνάσιο ,1 Γελ και 2 Γελ
Την συντήρηση των διαβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες καθώς και την δημιουργία νέων όπου κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα και με το αναλυτικό έγγραφο που ετοιμάσαμε όλοι οι σύλλογοι μέσω του ΣΒΑΚ (Σχέδιο βιώσιμης Ανάπτυξης)
Την εκπαίδευση των σχολικών τροχονόμων μέσω της τροχαίας
Δημοτικό Παλαιοκάστρου  και Γυμνάσιο Γαλήνης  καθώς και των σχολικών μονάδων που υπάρχουν μελέτες όπως του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και 6ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου μέσω ΣΔΥΤ που είναι έτοιμες να υλοποιηθούν καθώς και την έναρξη εργασιών στο πέτρινο του 1ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου και την απομάκρυνση επιτέλους των κίμπο από τον αύλειο χώρο.
Την βελτίωση της ποιότητας του νερού εντός των σχολικών εγκαταστάσεων στις περιοχές που αυτό είναι ακατάλληλο και την άμεση εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης όσμωσης στο Λύκειο και Γυμνάσιο Δρυμού.
Την Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση και την ομαλή λειτουργία των σχολείων κατά την νέα σχολική χρόνια και την πίεση για την αίθουσα προκάτ που περιμένουμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Όσο αφορά στην χρηματοδότηση των Διευθυντών των σχολείων με σκοπό την διαχείριση άμεσων μικρών αναγκών προτείναμε την ενημέρωση για το ποια καταστήματα έχουν σύμβαση με τις σχολικές επιτροπές (οικοδομικά, ηλεκτρολογικά, φαρμακεία, κτλ ) ώστε οι Διευθυντές να προμηθεύονται άμεσα υλικά που επείγουν.
Για τους βανδαλισμούς στα σχολεία ζητήσαμε την φύλαξη των σχολικών κτηρίων κατά την διάρκεια μη λειτουργίας τους (Μόλις 2 φύλακες θα προσληφθούν ) και την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές μονάδες όπου υπάρχει παραβατικότητα και κρίνεται αναγκαία, με προσοχή πάντα στις κείμενες διατάξεις και την λειτουργία τους μόνο κατά τις ώρες μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων
Την ανακύκλωση εντός των σχολικών μονάδων και τον τρόπο συγκέντρωσης και διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών που θα συγκεντρώνονται καθημερινά.(Θα ξεκινήσει σύντομα πρόγραμμα μέσω του Δήμου καθώς και συνολικά μέσω του υπουργείου Παιδείας)
Την ανάληψη πρωτοβουλιών μέσω του Δήμου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την πρόληψη του καπνίσματος  στους ανήλικους μαθητές.
Την αξιέπαινη πρωτοβουλία της κ. Δρόσου Πρόεδρου της Επιτροπής Παιδείας δημιουργίας του συμβουλευτικού σταθμού από τον Δήμο που σίγουρα θα βοηθήσει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου οραματίζεται ένα σχολείο του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ που απέχει πολύ από την σημερινή κατάσταση στα σχολεία μας, όσο και αν αναγνωρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειες της Προέδρου κ. Δρόσου και των προέδρων των σχολικών επιτροπών κ. Μαρμαρίδη και κ. Χατζηαντωνίου και της Διοίκησης του Δήμου.
Το επιστημονικό προσωπικό της Ένωσης με το θεσμικό του ρόλο είναι έτοιμο να συνδράμει την Διοίκηση του Δήμου με σκοπό την βελτίωση και την καλύτερη λειτουργία των σχολείων ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας.
Με εκτίμηση εκ μέρους του ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νικόλαος Γ. Νταμπαλής
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Στέλλα Χατζημιχαήλ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!