Συνάντηση Σάββα Αναστασιάδη με Γ. Αγγελοπούλου για συνεργασία στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».


ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ –ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ  2021

Με την πρόεδρο της Επιτροπής<< Ελλάδα 2021>> κ. Γιάννα Αγγελοπούλου  συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης  και αναζήτησαν  και συζήτησαν  τρόπους συνεργασίας εν όψη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα  «Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Συμφώνησαν πως στις εκδηλώσεις  θα πρέπει να κινητοποιηθεί  και να συμμετάσχει  και ο Οικουμενικός Ελληνισμός και ιδιαίτερα οι Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε ξένα κοινοβούλια.

Για τον λόγο αυτό η κ. Αγγελοπούλου έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Αναστασιάδη  και η Επιτροπή << Ελλάδα 2021 >> θα συμμετάσχει στο Συνέδριο που διοργανώνει η Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού μαζί με την Πα.Δ.Ε.Ε.(Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελλήνων), το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης και την Γενική Γραμματεία  Απόδημου Ελληνισμού του αντίστοιχου Υφυπουργείου Εξωτερικών.

Το συνέδριο που  θα διεξαχθεί  τον προσεχή  Ιούλιο, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής,  θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και   στόχο να ενεργοποιήσει τους Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένους σε ξένα Κοινοβούλια και Δήμους, οι οποίοι μέσα από τις διαφορετικές εμπειρίες που έχουν αποκτήσει και την  διαφορετική αντίληψη που πιθανώς να  έχουν  για την Πατρίδα, να προτείνουν  και να συγκεκριμενοποιηθούν  το είδος και εύρος  δράσεων που μπορεί να διεξαχθούν στα Κοινοβούλια και στους Δήμους των Χωρών που εκλέγονται.

Η διοργάνωση του συνεδρίου θα έχει ιδιαίτερη σημασία  για τη Βουλή , αφού θα συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας  για μία ακόμη φορά την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη  τόσο της Βουλής όσο και της χώρας στους Έλληνες της Ομογένειας, συμπεριλαμβάνοντάς τους μάλιστα στις δράσεις μίας  τόσο σημαντικής στιγμής για το έθνος. 

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!