Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καλαμαριάς για την 8η Μάρτη


ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς  που συνήλθε την Τετάρτη  4 Μαρτίου 2020, αποφάσισε την έκδοση έκτακτου ψηφίσματος για την Ημέρα της Γυναίκας, (αριθμ. απόφασης  53/2020).  Αναλυτικότερα:

                                   
    Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι   ΚΑΤΑ   Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς εκφράζει τη συμπαράσταση του και συμπαρατάσσεται με τις γυναίκες και τα κινήματά τους, αλλά και με τις εργατικές ενώσεις και τα συνδικάτα, που συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 6/3/2020, από τις 12μ-15μμ, στο πλαίσιο  της παγκόσμιας κινητοποίησης της Φεμινιστικής Απεργίας της 8ης του Μάρτη για  κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και  προστασία του πλανήτη.

Είμαστε πεισμένες και πεισμένοι ότι ισότητα των φύλων δεν αφορά μόνο τον τομέα της εργασίας αλλά, επίσης,  τη βία κατά των γυναικών, που τόσο συχνά καταλήγει σε γυναικοκτονίες, τη διακίνηση και εμπορία γυναικών, την τόσο αναγκαία συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τη θηλυκή φτώχεια, την εκπαίδευση,  το περιβάλλον, όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των γυναικών και των κινημάτων τους για δημόσιες πολιτικές και ένα ισχυρό και συμπεριληπτικό κράτος πρόνοιας που θα καλύπτει όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, λόγω εθνότητας/ εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, χρώματος, θρησκείας, κ.λπ.

Επειδή θεωρούμε πως ο αγώνας για την ισότητα των φύλων είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την υπεράσπιση  του πλανήτη, διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τη φύση, εκμεταλλεύονται τη Γη και  τις γυναίκες και απαιτούμε η υπεράσπιση της ζωής και η αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης να βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής οικονομίας και της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.   

Διεκδικούμε  ευρωπαϊκές πολιτικές  προσανατολισμένες  προς την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, με αξιοποίηση ειδικών κονδυλίων, προκειμένου η μετάβαση αυτή να είναι ισότιμη και δίκαιη.

Επειδή θεωρούμε επίσης πως ο αγώνας για την ισότητα των φύλων είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την υπεράσπιση  της ειρήνης και της αλληλεγγύης, δηλώνουμε ότι η πρόληψη και η Διπλωματία για την Ειρήνη είναι πιο απαραίτητη από ποτέ και λέμε όχι στους πολέμους, των οποίων οι άμεσες συνέπειες είναι χιλιάδες θύματα και πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια γυναίκες ανάμεσά τους,  θύματα ξεχασμένα, κακοποιημένα και βιασμένα. Έτσι,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΤΟΥ Μάρτη 2020, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 6/3 12-15μμ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!