Ειδική ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Παύλου Μελά και προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Σημαντική ειδική ενημερωτική συνάντηση με αφορμή τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού  που εμφανίστηκαν στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, μελών της Διοίκησης και προσωπικού του Δήμου, και προσκεκλημένη την Όλια Βασιλάκη Καρόζη, Ιατρό Βιοπαθολόγο Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ..
Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων με στόχο τη σωστή ενημέρωση από τη γιατρό
›› για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα,
›› τα αναγκαία μέτρα πρόληψης από τους δήμους σε όλα τα Δημοτικά κτίρια, παιδικούς σταθμούς, σχολεία όλων των βαθμίδων, ΚΑΠΗ, δομές
›› και τον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ορθή διαφώτιση των πολιτών για τον κορωνοϊό, πάντα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε την κυρία Όλια Βασιλάκη Καρόζη για την ενημέρωση και τις χρήσιμες πληροφορίες της και τόνισε ότι ο υπηρεσιακός μηχανισμός και η Διοίκηση στέκονται με απόλυτη ευθύνη δίπλα στους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά, χωρίς πανικό και πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ήδη προγραμματίστηκαν προληπτικές απολυμάνσεις στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς από την Αντιδήμαρχο Χαρά Αμανατίδου, ενώ η Αντιδημαρχία Παιδείας εφαρμόζει τις οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης του Υπουργείου Παιδείας στα σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι σε εγρήγορση, καθώς εξελίσσονται τα δεδομένα και εάν παραστεί ανάγκη, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες κατά της διασποράς των ιώσεων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!