Η δημοτική παράταξη Καλαμαριά Πρώτη Ξανά για την πυρκαγιά σε σκουπιδότοπο εντός κτιρίου στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα

Η χθεσινοβραδινή πυρκαγιά εντός του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια το ζήτημα της αξιοποίησης ή, καλύτερα, της εγκατάλειψης του χώρου.
Δυστυχώς, ένα στολίδι για την Καλαμαριά, ένας πνεύμονας πρασίνου για όλη τη Θεσσαλονίκη, έχει αφεθεί στο έλεος καταπατητών, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και σε χώρο ανομίας, με τη διαχρονική ανοχή των διοικήσεων του Δήμου μας. Ο Δήμος Καλαμαριάς παρακολουθεί άπρακτος και αδρανής εδώ και χρόνια τη λειτουργία, εντός του χώρου του πρώην Στρατοπέδου, παράνομου κυνοκομείου, την παρουσία καταπατητών και ρακοσυλλεκτών, ενώ έχει ανεχτεί - ή και ακόμα και έχει συμμετάσχει κατά το παρελθόν - την παράνομη απόθεση μπάζων και ογκωδών υλικών.
Η εγκατάλειψη του χώρου με δικαιολογίες και κάθε λογής προσχήματα έχουν οδηγήσει τη μετατροπή του σε σκουπιδότοπο και άβατο, τουλάχιστον τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Η εγκατάλειψη του χώρου οδήγησε και στη χθεσινή πυρκαγιά, από την οποία, ευτυχώς τελικά, δεν κινδύνεψαν άνθρωποι. Σήμερα οι συνδημότες μας στη γύρω περιοχή, κλεισμένοι στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν να αντιμετωπίσουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα εξαιτίας των χθεσινοβραδινών συμβάντων.
Τόσο η παράταξη μας, Καλαμαριά Πρώτη Ξανά, όσο και ο επικεφαλής της, Άρης Τεμεκενίδης, προτάσσουν συνεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς την άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών μέσω της συσταθείσας – εδώ και δύο χρόνια – Επιτροπής για το Κόδρα , η οποία σε αυτή τη διετία έχει συνεδριάσει μόλις 4 φορές! Η παράταξή μας απαιτεί και στηρίζει με κάθε τρόπο την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των καταπατητών, τον ΑΜΕΣΟ καθαρισμό και την φύλαξη του χώρου.
Ζητάμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: τη δυνατότητα ελεύθερης και ασφαλούς πρόσβασης για όλους εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να πράξει τα δέοντα και να μην αναλωθεί για άλλη μια φορά σε δικαιολογίες και υπεκφυγές. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος και η Διοίκηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να κατονομάσουν όσους θεωρούν ότι στέκονται ως εμπόδια στις αναγκαίες ενέργειες καθαρισμού, απομάκρυνσης των καταπατητών και ευπρεπισμού του χώρου, ώστε να είναι στη διάθεσή όλων των Καλαμαριωτών.. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η επίκληση της γραφειοκρατίας και των «αόρατων» εχθρών και «κωλυσιεργούντων» κρατικών λειτουργών, είναι απλά αποποίηση ευθύνης και «πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα».
Τα παραπάνω μεταφέρθηκαν για ακόμη μια φορά, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, από τον επικεφαλής μας Άρη Τεμεκενίδη, ο οποίος βρέθηκε – για άλλη μια φορά – στο χώρο από το πρωί.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!