Σε εξέλιξη η προληπτική γενική απολύμανση παιδικών σταθμών, σχολείων, ΚΑΠΗ Δήμου Παύλου Μελά

Ο υπηρεσιακός μηχανισμός και η Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά, στέκονται με απόλυτη ευθύνη δίπλα στους πολίτες, χωρίς πανικό και πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, τα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Κι ενώ οι προληπτικές απολυμάνσεις των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών είναι σε εξέλιξη από την Τρίτη 3/3/2020, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και οι αρμόδιες Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Προνοιακών θεμάτων και Παιδείας, ανακοινώνουν ότι ξεκινούν από το απόγευμα της Τετάρτης 4/3, οι γενικές απολυμάνσεις των ΚΑΠΗ και όλων των σχολικών κτιρίων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων γενικών και ΕΠΑΛ, Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας.  
Με σωστό προγραμματισμό θα ολοκληρωθεί ο συστηματικός καθαρισμός των εκπαιδευτικών χώρων, χωρίς να επηρεαστεί το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων καθώς τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.
Μάλιστα, μετά τις παραπάνω απολυμάνσεις, με την στήριξη των Σχολικών Επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Παύλου Μελά, ενισχύονται επιπλέον οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί, με μεγάλες ποσότητες υλικών όχι μόνο για τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού (αντισηπτικών χεριών, χλωρίνης, χειροπετσετών μιας χρήσης κτλ), αλλά και ειδικών απολυμαντικών καθαριστικών. Με τα υλικά αυτά, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, μετά τη λήξη των μαθημάτων, θα διασφαλίζονται ο ΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ και η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ όλων των επιφανειών που χρησιμοποιούνται από τα νήπια και τους μαθητές (πόμολα, χερούλια, θρανία, καρέκλες, εποπτικό και παιδαγωγικό υλικό, κουπαστές σκάλας, παιχνίδια κτλ).
Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια των απαραίτητων υλικών και μέσων ατομικής προστασίας που αφορούν τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες (πρωτοβάθμιας) και θα παραδοθούν στις Διευθύνσεις των σχολείων. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!