Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας
στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


            Με στόχο να αναδείξει τη θέση και το ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη πραγματικότητα, θίγοντας τις επικρατούσες στερεότυπες αντιλήψεις, τις διακρίσεις και τις ανισότητες που προκύπτουν εις βάρος των Γυναικών, η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και ο Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων Βίας διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 10.00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57) ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: “Γυναικείες διαδρομές: Πρότυπα & στερεότυπα, τάσεις & αντιστάσεις”.
            Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της  παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, θα αναλυθούν διεξοδικά όψεις των φαινόμενων που διαμορφώνουν και αναπαράγουν τα μοντέλα ανισότητας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των γυναικών, καθώς και οι στερεότυπες αντιλήψεις σχετικά με τη θέση της γυναίκας στο εργασιακό περιβάλλον.
            Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Πρόγραμμα Ημερίδας

10:00- 10:15:  Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Μανδαλιανού Κλεάνθη
10:15-10:30: Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ  κ. Δεβετζή-Πεσματζόγλου Φωτεινής
10:30-11:00:  Γεωργιάδης Βασίλειος, Υπαστυνόμος Β΄, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Θυμάτων Trafficking: “Η γυναίκα ως θύμα trafficking”.  
11:00-11:30: Τσαλταμπάση Λίνα, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος(Σ.Ε.Γ.Ε.): “Η γυναίκα επιχειρηματίας”
11:30- 12:00: Ψάλλα Δήμητρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.: “Η γυναίκα από θέση ευθύνης”
12:00- 12:30: Θεοδοσίου Βασιλική, κοινωνική λειτουργός, Κιόση Αννέτα, ψυχολόγος, Μενέκου Κωνσταντία, ψυχολόγος παιδιών,  Προσωπικό Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, δήμου Κορδελιού- Ευόσμου: “Η γυναίκα ως επιζώσα ενδοοικογενειακής βίας: η διαδρομή της επιβίωσης”
12:30- 13:30: Συζήτηση- Ερωτήσεις
Την Ημερίδα συντονίζει η Δημοσιογράφος Αναστασία Τελιανίδου.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!