Δήμος Ωραιοκάστρου: Επιτροπή προετοιμασίας – διαχείρισης κρίσης με απόφαση Τσακίρη


ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Επιτροπή προετοιμασίας – διαχείρισης κρίσης με απόφαση Τσακίρη

Στη συγκρότηση επιτροπής για την προετοιμασία του δήμου και των υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού προχώρησε με σχετική απόφασή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.
Στην επιτροπή πέρα από τον δήμαρχο συμμετέχουν η γενική γραμματέας του δήμου Αναστασία Σισμανίδου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς Νικόλαος Σαραμούρτσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού Δαμιανός Ιωσηφίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ευαγγελία Δρόσου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χριστίνα Ζάπρα και οι πρόεδροι του ΔΟΠΠΑΩ Άγγελος Πανούσης και της ΔΗΚΕΩ Αναστάσιος Πανιώρης. Ακόμη μέλη της επιτροπής έχουν οριστεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωραιοκάστρου όπως και η προϊσταμένη του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας.
Όπως προβλέπεται από τη σχετική απόφαση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, η επιτροπή θα συνεδριάζει έκτακτα και θα έχει την ευθύνη για την προετοιμασία του δήμου και των υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων και των γενικών γραμματειών όπως και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η επιτροπή θα ακολουθεί, ασφαλώς, τις κατευθύνσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι διευθυντές του δήμου και των νομικών προσώπων του ορίζονται ως πρόσωπα αναφοράς και υλοποίησης των αποφάσεων της επιτροπής.
«Ο δήμος, ακολουθώντας κατά γράμμα τις σχετικές οδηγίες που δίδονται από τις αρμόδιες αρχές, έχει λάβει όλα τα μέτρα που συστήνονται με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Παράλληλα, όμως, απαιτούνται ατομική και κοινωνική ευθύνη από όλους μας, από κάθε πολίτη ξεχωριστά. Μένουμε στο σπίτι, κρατούμε τα παιδιά μας στο σπίτι, προστατεύουμε τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αντιμετωπίζουμε την πανδημία με υπευθυνότητα και ψυχραιμία», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!