Επιστολή δημάρχου Καλαμαριάς προς δημότες ενόψει προληπτικών μέτρων για τον κορονοιό


Αγαπητοί μου συνδημότες

Η συνέργεια και η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη και είναι ο μόνος τρόπος να βρεθούμε αλώβητοι στο τέλος αυτής της δύσκολης περιόδου.
Απευθύνω έκκληση σε όλους, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Να μην προσέρχεστε δια ζώσης στις υπηρεσίες του Δήμου παρά μόνο για πολύ επείγουσες περιπτώσεις και να διευκολύνεστε χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα τηλέφωνα του Δήμου που βρίσκονται στη διάθεσή σας.
Θυμίζουμε για άλλη μια φορά και ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλους!
·        Δεν φοβόμαστε, προφυλασσόμαστε
·        Μένουμε στο σπίτι και μειώνουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας
·        Σε περίπτωση συμπτωμάτων καλούμε το γιατρό μας
·        Τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και προφυλάσσουμε τις ευπαθείς ομάδες
·        Επικοινωνούμε για όποια βοήθεια ή πληροφορία χρειαστεί στο 1135 και στα τηλέφωνα του Δήμου Καλαμαριάς
Στο πλαίσιο του κοινού αγώνα που δίνουμε, ως μέλη του κοινωνικού συνόλου απέναντι στην πανδημία του COVID-19 που πλήττει και τη χώρα μας, ο Δήμος Καλαμαριάς θα συνεχίσει να λειτουργεί υποστηρικτικά, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια, την προστασία αλλά και την ομαλή συνέχιση της καθημερινότητας των δημοτών.
Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση  του Δήμου Καλαμαριάς λειτουργώντας σε 24ωρη βάση προγραμματίζει και σχεδιάζει κινήσεις και ενέργειες συντονισμού και οργάνωσης των υπηρεσιών για να μπορέσει να ανταποκριθεί έγκαιρα και σωστά στις ανάγκες των δημοτών, προασπίζοντας ταυτόχρονα και την ασφάλεια της υγείας του προσωπικού.
Ενδεικτικά κάποια που αποφασίστηκαν γι αυτό το διάστημα είναι:
·        Σύσταση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης Κορονοϊού, με σκοπό τον σχεδιασμό για την πρόβλεψη και την έγκαιρη εξεύρεση λύσεων σε δυσχερείς καταστάσεις.
·         Λειτουργία Ειδικής Τηλεφωνικής Γραμμής 2313 314 444 για θέματα ενημέρωσης των δημοτών, σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου και άλλων πληροφοριών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
·        Ενίσχυση και διάδοση του μηνύματος της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας «Μένω στο σπίτι» μέσω τηλεβόα στους δρόμους του Δήμου και κοντά σε πάρκα, όπου δυστυχώς συνεχίζουν να συναθροίζονται συνδημότες μας.
·        Δημιουργία ενός δεύτερου εργοταξίου καθαριότητας για λόγους ασφαλείας.
·        Ενίσχυση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας με δεύτερη βάρδια προσωπικού.
·        Πρόβλεψη προσλήψεων έκτακτου προσωπικού που έρχεται για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
·        Πραγματοποίηση απολυμάνσεων προληπτικά αλλά και επαναληπτικά όπου χρειαστεί.
·        Προστασία της ασφάλειας και της υγείας του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με τους δημότες με ενέργειες και προμήθειες, όπως τοποθέτηση Plexy Glass, προμήθεια μικρών απολυμαντικών συστημάτων για χρήση κλπ.

Σε καθημερινή βάση από την έναρξη αυτής της κρίσιμης για όλους, με αυτά και άλλα μέτρα και ενέργειες, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ευταξία, την προστασία και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
                                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!