Πόλη μπροστά: «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης»


«Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης»

Στην κρισιμότερη ίσως στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, για τον λαό μας αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου, εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, που η υγεία και η οικονομία των πολιτών πλήττονται ανεπανόρθωτα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε πλήρη συνεργασία με την Κυβέρνηση, την  σιωπηρή συμμετοχή  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την παραπλανητική τακτική του ΦΟΔΣΑ, και την ανοχή της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, έκανε αποδεκτό το αίτημα τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων αναφορικά με τη λειτουργία του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, και ενέκρινε τη δυνατότητα καύσης απορριμάτων RDF και SRF, επαληθεύοντας δυστυχώς τους φόβους μας.
Όλοι εμείς φίλοι και μέλη της Δημοτικής Παράταξης « Πόλη Μπροστά» του Δήμου Παύλου Μελά δηλώνουμε ότι :
·        Είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο καύσης εναλλακτικών καυσίμων και συγκεκριμένα των RDF και SRF στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» που βρίσκεται στην περιοχή μας, τη στιγμή μάλιστα που τα ποσοστά  ανακύκλωσης στη χώρα μας δεν ξεπερνούν το 10%. Η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι πάνω από όλα. Δεν θα επιτρέψουμε για μία ακόμη φορά την υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

·        Την παραπάνω αντίθεση μας την εκφράσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και  στη σημερινή Διοίκηση με συνεχείς αναφορές μας,  ζητώντας να αναλάβει δράσεις για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Ζητήσαμε από το Δήμαρχο την Συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία δυστυχώς με ευθύνη της σημερινής Διοίκησης δεν λειτούργησε.

·        Απαιτήσαμε και απαιτούμε την συγκρότηση Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ελέγχει καθημερινά  τη λειτουργία του εργοστασίου.

·        Ζητάμε τον διορισμό δικηγόρου με εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.

·        Προτείνουμε ακόμη, και εν μέσω αυτής της πανδημίας μία κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των παρατάξεων για να ακουστεί η φωνή μας και τα δίκαια αιτήματα μας πέρα από τα όρια της πόλης μας.

Απαιτούμε την άμεση διακοπή και  αναστολή οποιονδήποτε διαδικασιών δρομολογεί το Υπουργείο για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ», τη δημόσια διαβούλευση, και την κοινή συμπαράταξη όλων των φορέων της πόλης μας στο δίκαιο αγώνα μας.

Δηλώνουμε παρόντες με οποιαδήποτε τρόπο, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, και προειδοποιούμε ότι καμία «πανδημία» δεν μπορεί να «κοιμίσει» τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας θα είναι αδιάκοπος.

Όπως  και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα αποδείξουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!  Θα μας βρουν απέναντι τους, όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
       
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ «ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΣΙΣΣΥ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!