Αίθουσα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” δημιουργεί σε χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου



Αίθουσα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου”
δημιουργεί σε χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου
ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

            Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου παραχωρεί για τις ανάγκες του  Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου”, το χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγίου Αθανασίου 34 & Κολοκοτρώνη γωνία), σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών που αποφεύγουν, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, να προσέλθουν στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα.
            “Ανταποκρινόμενοι στο σχετικό αίτημα του  Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου”, και με δεδομένο ότι οι ελλείψεις σε αποθέματα αίματος είναι μεγάλες και μεγιστοποιούνται από τη μη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού, κινητοποιηθήκαμε άμεσα προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί και να προετοιμαστεί χώρος, όπου θα διεξάγονται απρόσκοπτα οι αιμοληψίες” δήλωσε ο κ. Μανδαλιανός, επισημαίνοντας ότι κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με εκπροσώπους του Νοσοκομείου Παπανικολάου, κρίθηκε πως ο χώρος του Α΄  ΚΑΠΗ Ευόσμου πληρεί τις προδιαγραφές για τη λειτουργία αίθουσας αιμοδοσίας, για τους κατοίκους – εθελοντές αιμοδότες των δήμων της  δυτικής Θεσσαλονίκης.
            Η έναρξη της Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 12.00 στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγίου Αθανασίου 34 & Κολοκοτρώνη γωνία) και θα διαρκέσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες μέχρι νεωτέρας, περίοδος όπου μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας έχει ανασταλεί η λειτουργία των  ΚΑΠΗ  σε όλη τη χώρα.
Ωράρια αιμοληψιών
Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή - Κυριακή: 8.30 – 14.00
Τρίτη – Πέμπτη : 12.00 – 19.00
Σημειώνεται ότι σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!