Εκτός τόπου και χρόνου η διαδικασία για αλλαγή στην περιβαλλοντική άδεια του «Τιτάνα» (κοινή δήλωση των βουλευτών Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ)

Εκτός τόπου και χρόνου η διαδικασία για αλλαγή στην περιβαλλοντική άδεια του «Τιτάνα»
(κοινή δήλωση των βουλευτών Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ)


Με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν απαράδεκτη τη διαδικασία για αλλαγή στην περιβαλλοντική άδεια του «Τιτάνα». Η κοινή δήλωση έχει ως εξής:
«Είναι απαράδεκτη η μεθόδευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ανοίξουν ζήτημα για αλλαγή στην περιβαλλοντική άδεια του «Τιτάνα» στη Θεσσαλονίκη, ενώ κορυφώνεται η πανδημία και εφαρμόζεται περιορισμός μετακινήσεων. Και όλα αυτά χωρίς να μπορεί να γίνει διαβούλευση των συλλογικών οργάνων και φορέων. Η επιλογή του χρόνου και η διαδικασία δεν επιτρέπει την ουσιαστική συζήτηση και τροφοδοτεί την ανησυχία στην κοινωνία.
Σεβόμενοι τον αγώνα που δίνει η κοινωνία μας, μια μάχη ζωής, προτείνουμε να αναληφθεί πρωτοβουλία εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε:
·        να ανασταλεί η διαδικασία και να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση διαβούλευσης, με τοποθέτηση συλλογικών οργάνων, μετά την άρση των μέτρων κατά της πανδημίας.
·        να εφαρμοστούν τάχιστα στην Κεντρική Μακεδονία ουσιαστικά μέτρα για την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή, με κίνητρα και αντικίνητρα και με δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ώστε να πετύχει η Περιφέρειά μας την προσέγγιση στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, που αποτελεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα και έχει ενσωματωθεί στο Εθνικό Σχέδιο Απορριμμάτων από το 2015.
·        Να υπάρξουν αυτή την περίοδο ενισχυμένα μέτρα για την ασφαλή διαχείριση όλων των απορριμμάτων αλλά και προστασίας των εργαζομένων των ΟΤΑ σε αυτό τον τομέα.
Η όποια συζήτηση για δευτερογενή καύσιμα δεν μπορεί να ανοίξει εν μέσω πανδημίας, χωρίς να έχει αναπτυχθεί η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή, χωρίς σύγχρονες υποδομές απορριμμάτων, χωρίς πλήρη ανάλυση όλων των δεδομένων και ενώ το μόνο σχέδιο που υλοποιεί και η κυβέρνηση είναι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ:
Γιάννης Αμανατίδης
Δώρα Αυγέρη
Χρήστος Γιαννούλης
Κώστας Ζουράρις
Κατερίνα Νοτοπούλου
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Σωκράτης Φάμελλος

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!