Δημήτρης Δεμουρτζίδης: Ας διδαχθούμε από τις μεγάλες στιγμές και από τις παθογένειες του έθνους


Ξημέρωσε η 25η Μαρτίου, ημέρα του ξεσηκωμού των Ελλήνων για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο φετινός εορτασμός, λόγω της έκτακτης κατάστασης που βιώνει η ανθρωπότητα με την πανδημία του ιού, δεν θα τελεστεί με δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς μας, επιμνημόσυνες δεήσεις στη μνήμη των αγωνιστών, καταθέσεις στεφάνων, πανηγυρικούς από τους άξιους δασκάλους μας και παρελάσεις της μαθητιώσας νεολαίας μας.
Λίγο πριν συμπληρωθούν τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς, καλούμαστε να περάσουμε και πάλι από το εγώ στο εμείς και με αίσθημα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης να σταθούμε όρθιοι.
Καθώς η γαλανόλευκη με το σταυρό θα κυματίζει, ας εμπνευστούμε και πάλι από κείνους που ξεχύθηκαν με θάρρος στους δρόμους και υπηρέτησαν το στόχο μέχρι τέλους.
Ας τιμήσουμε τη μνήμη τους, γυρίζοντας νοερά τις σελίδες δύο αιώνων ιστορίας και ας διδαχθούμε όχι μόνο από τις μεγάλες στιγμές αλλά και από τα λάθη και τις παραλείψεις του ελληνικού έθνους.
Με συγκίνηση και υψηλό φρόνημα για τον τίμιο αγώνα που μετέπειτα οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος αλλά και κριτική στάση για τις παθογένειες και τη διχόνοια που αποδυνάμωσαν την πορεία της πατρίδας, να δώσουμε δύναμη στις μελλοντικές γενιές για νέες υπερβάσεις, με σχέδιο, ήθος, ενότητα και ευθύνη.

Χρόνια πολλά με υγεία και σύνεση!

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά
Δημήτρης Δεμουρτζίδης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!