Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία "Περπατώ και γνωρίζω: H λατομική ζώνη και ο ορεινός όγκος του δήμου Ωραιοκάστρου"


Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο "Περπατώ και γνωρίζω: H λατομική ζώνη και ο ορεινός όγκος του δήμου Ωραιοκάστρου", για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00. Η διαδρομή ξεκινάει από το Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο και με ΙΧ θα μεταβούμε  στο σημείο που προορίζεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα λατομεία και θα γίνει ενημέρωση. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και να θαυμάσουν το φυσικό τοπίο της περιοχής, αλλά και να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος που πρόκειται να δημιουργηθεί. Μετά θα κατευθυνθούμε πεζοί (όσοι επιθυμούν) στον Μονόλοφο. Εκεί θα συναντηθούμε με τους εκπροσώπους του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα μέλη και τους φίλους μας για την ιστορία του τόπου και τις δράσεις του συλλόγου τους. Από εκεί θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των πολιτών, δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
¨Όπως είναι γνωστό πριν ένα χρόνο ενημερωθήκαμε  ότι  μια περιοχή 3500 στρεμμάτων είναι χαρακτηρισμένη  ως λατομική ζώνη στον ορεινό όγκο του δήμου Ωραιοκάστρου και ότι δόθηκαν άδειες λειτουργίας δυο νέων λατομείων. Ο σύλλογός μας, ενεργοποιήθηκε και με την στήριξη 17 συλλόγων και ομάδας πολιτών από τον δήμο Ωραιοκάστρου, κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας και των περιβαλλοντικών όρων των λατομείων.
Η πεζοπορία αυτή γίνεται  αυτή την στιγμή, λόγω του γεγονότος  ότι στις 18 Μαρτίου εξετάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του συλλόγου μας κατά της άδειας έγκρισης λειτουργίας και περιβαλλοντικών όρων.  Έτσι σε αυτή την πεζοπορία, στόχος είναι η γνωριμία της περιοχής και του φυσικού της κάλλους.
Ως συνήθως δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός (ανάλογα με τον καιρό, οι ελαφρές μπότες, ή γερά παπούτσια, είτε ακόμα αθλητικά είναι κατάλληλα).
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε από το σημείο συνάντησης μέχρι τον Μονόλοφο είναι μήκους 4.0 χλμ, και φαίνεται στο σύνδεσμο (πατώντας CTRL και κλίκ)  https://www.google.com/maps/place/ , θα διέλθει μόνο από χωματόδρομους και ο συνολικός χρόνος της πεζοπορίας  μαζί με την ενημέρωση, θα είναι γύρω στις 1,5  ώρα.
Το ραντεβού στο σημείο συνάντησης ορίσθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:30.  Η πρόσβαση στο σημείο συνάντησης θα γίνει με τους παρακάτω τρόπους:
·         Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο συνάντησης. Επιβοηθητικά, για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:30 μέχρι 10:45, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
·         Για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης πεζοί, παρακαλούνται να βρίσκονται στις 10.30 πμ στο Στέκι των Κυνηγών, από όπου θα ξεκινήσουν μαζί με μέλη του συλλόγου.
·         Για όσους έρθουν από άλλες δημοτικές ενότητες το ραντεβού είναι στο σημείο συνάντησης (λατομικός χώρος) ¨όπως  φαίνεται στον  χάρτη στις 11.30 πμ.
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!