Οι Θέσεις και προτάσεις για την καύση SRF - RDF από το «ΤΙΤΑΝ» της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά


Δημοτική παράταξη “ΑΝΑΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά
Θέσεις και προτάσεις για την καύση  SRF - RDF από το «ΤΙΤΑΝ»

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι πολίτες του δήμου Παύλου Μελά έρχονται προ τετελεσμένων. Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την οριστική αδειοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της τσιμεντοβιομηχανίας “ΤΙΤΑΝ”, σε ό,τι αφορά την δυνατότητα καύσης στις εγκαταστάσεις της, υπολειμμάτων ανακύκλωσης υπό μορφή RDF-SRF.
Η δημοτική παράταξη “ΑΝΑΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά”,  προτάσσοντας πάντα το συμφέρον των πολιτών   και χωρίς να επιδιώκει μικροκομματικά οφέλη, δηλώνει πως θα σταθεί δυναμικά αρωγός στις προσπάθειες που θα καταβληθούν, ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια καύσης υπολειμμάτων ανακύκλωσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “ΤΙΤΑΝ”.  Τα όποια λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος θα τα αναδείξουμε σύντομα με έγγραφα που αποδεικνύουν ποιοί υποκρίνονται τους αγωνιστές και ποιοί κοροϊδεύουν τους πολίτες!!
 Οι προτάσεις μας συνοψίζονται ως εξής:


                                                        Καλούμε:
  α.  Την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος να μην λάβει αποφάσεις που καταδικάζουν την Δυτική Θεσσαλονίκη και το σύνολο των κατοίκων της, τη δεδομένη κρίσιμη περίοδο. Την ώρα που η πολιτική ηγεσία καλεί τους πολίτες να “μείνουν σπίτι” εξαιτίας του κορονοϊού, είναι ανήθικο να αποφασίζει, ενώ εκείνοι δεν μπορούν να αντιδράσουν.

 β.  Τον δήμαρχο να συγκαλέσει έκτακτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, που θα μπορεί  πραγματοποιηθεί με την βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε οι σύμβουλοι να συμμετέχουν από απόσταση για να γίνουν γνωστές οι μέχρι τώρα  ενέργειες ή παραλείψεις καθώς και οι προτάσεις όλων.

 γ. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τους τοπικούς βουλευτές, το Πολυτεχνείο, το ΤΕΕ, και  το ΕΚΕΤΑ να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους επί του θέματος δημοσίως.
 δ.  Την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
                                                Απαιτούμε:
 α.   Ανάθεση σε πιστοποιημένο φορέα μελέτη, που να καταδεικνύει τους κινδύνους όχι μόνο από τα σωματίδια για τα οποία κυρίως γίνεται λόγος,   αλλά και από τους υπόλοιπους ρύπους (Νox, Co, πολυχλωριωμένες διβενζοδιοξίνες) που θεωρούνται καρκινογόνοι.
 β. Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούμενη είτε από τους επικεφαλής των παρατάξεων είτε από επιστήμονες και εξέχουσες προσωπικότητες του δήμου μας, η οποία  θα αναλάβει να οργανώσει όλη την προσπάθεια αποτροπής της καύσης  και όλοι, ακόμη και ο δήμαρχος θα  υπακούουν στις αποφάσεις της. Η διαπαραταξιακή επιτροπή θα αναλάβει επίσης να ενημερώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, τους Θεσσαλονικείς ευρωβουλευτές και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, προκειμένου να πιέσουμε, ώστε να μην επιτραπεί η καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης υπό μορφή RDF-SRF και να δείξουμε την απόλυτη αντίθεσή μας.
γ. Ορισμό επιτέλους, της επιτροπής ελέγχου που ορίζει ο νόμος για τον καλύτερο έλεγχο της συντελούμενης ήδη καύσης προϊόντων  στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ».
δ. Λειτουργία   δύο σταθμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο ένας σε επίπεδο πόλης και ο άλλος σε υψηλότερο επίπεδο (Μετέωρα Πολίχνης), για να μετρούν εκτός των αιωρούμενων σωματιδίων και μια σειρά άλλων χημικών ρύπων (καρκινογόνων) που δεν αναφέρονται  πουθενά. Η λειτουργία αυτών των σταθμών να γίνει σε συνεργασία με το Α.Π.Θ.
Τέλος θεωρούμε  ότι ο δήμος Παύλου Μελά, αν δεν δοθεί λύση, θα πρέπει να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους, πως δεν θα επιτρέψουμε να συντελεστεί μια τέτοια περιβαλλοντική και οικολογική υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει τον αέρα και την  ποιότητα της ζωής μας!!! 


Με εκτίμηση, 

για την δημοτική παράταξη “ΑΝΑΤΡΟΠΗ Δήμου Παύλου Μελά’’’
ο επικεφαλής της παράταξης
Γιώργος Λίλτσης
ιατρός - ορθοπαιδικός


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!