Σάββας Αναστασιάδης: Το Πάσχα της ελπίδας και της ζωής στο σπίτι


                                                                               17.04.2020

                          «ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
                              Του Σάββα Αναστασιάδη

Η μάχη κατά του κορωναϊού εξελίσσεται σε μία πρωτοφανή δοκιμασία για τον πλανήτη. Περισσότεροι από 70.000 νεκροί, 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Περίπου 100 ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της εμφάνισης στην Κίνα ενός νέου κορωνοϊού που προκαλεί πνευμονία ο κόσμος έχει βυθιστεί σε ένα καταστροφικό σενάριο.
Ο ιός , που χαρακτηρίσθηκε «εχθρός της ανθρωπότητας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει ήδη προσβάλει περί το 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μέσα σ΄αυτή τη λαίλαπα, η Ελλάδα, με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα που κινήθηκαν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, κατάφερε να βρίσκεται σήμερα στις καλύτερες θέσεις παγκοσμίως. Συνεχίζει δε να δίνει καθημερινά τη μάχη με επιτυχία και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη διεθνή κοινότητα.

Οι θετικές κριτικές από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κρίση του κορωνοϊού, είναι πολλές και από διάφορες πλευρές.
Σε δημοσιεύματά τους, Bloomberg, Wall Street Journal και Guardian δίνουν εύσημα στη χώρα μας και αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο.
Bloomberg: Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που ανταποκρίθηκαν «έξυπνα» και «γρήγορα»

Ο Μαρκ Γκόνλοφ από την συντακτική ομάδα του Bloomberg χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως το παράδειγμα μιας εκ των χωρών που λειτούργησαν «έξυπνα» και «γρήγορα».
 Όπως αναφέρει, «οι κυβερνήσεις που ανταποκρίθηκαν καλύτερα στην πανδημία του Covid-19 δεν ήταν ούτε οι μεγαλύτερες ούτε οι πιο αυταρχικές, ήταν απλά οι πιο έξυπνες και οι πιο σβέλτες και μεταξύ αυτών, δυστυχώς δεν περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία».Επιπλέον, ο Γκόνλοφ παραπέμπει στο άρθρο του το προηγούμενο επαινετικό για την Ελλάδα δημοσίευμα στο Bloomberg από τις 10 Απριλίου.

WSJ: Αχτίδα ελπίδας από την Ελλάδα
Την ίδια ώρα, άρθρο γνώμης στη Wall Street Journal το οποίο υπογράφει Έλληνας δημοσιογράφος, κάνει λόγο για «Αχτίδα Ελπίδας από την Ελλάδα».
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, «η μέχρι τώρα αξιοθαύμαστη αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εφόσον έχει αίσιο τέλος χάρη στην κυβέρνηση και τη συνεργασία των πολιτών, θα αφήσει μια θετική παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας, μπορεί δε να αποτελέσει το έναυσμα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο».

Guardian: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη
Η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ, στο ρεπορτάζ της με τίτλο «Πώς η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη του κορωνοϊού παρά τη δεκαετία του χρέους» περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «τα νοσοκομεία της χώρας, σήκωσαν το βάρος των περικοπών, όμως οι προσπάθειές τους να περιορίσουν τον Covid-19 φαίνεται ότι αποδίδουν».
Η ανταποκρίτρια της Guardian ξεκινά το άρθρο της αναφέροντας ότι οι Έλληνες είναι πλέον καθημερινά μπροστά από τους δέκτες τους στις 6 το απόγευμα για να παρακολουθήσουν την ενημέρωση από τον «τον ήρεμο, με σπουδές στο Harvard καθηγητή», κ. Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και το μήνυμά του ότι οι Έλληνες «πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι».

Προμετωπίδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι αξιέπαινοι  δημόσιοι λειτουργοί , γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας , το προσωπικό του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος όπως και το προσωπικό των τοπικών προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» που καλούνται κάθε μέρα να ξεπεράσουν τον φόβο για την δικιά τους υγεία και την υγεία της οικογένειάς τους και να εκτελέσουν την υπηρεσία τους για  όσους τους έχουν ανάγκη.

Όλα δείχνουν ότι  κερδίζουμε  τη μάχη,  η κοινωνία μας  μέσα από αυτή τη δοκιμασία θα βγει πιο δυνατή, και οι Έλληνες, δεμένοι σαν μια γροθιά
Όμως οι μέρες που διανύουμε μέχρι το Πάσχα, για να φτάσουμε στη νίκη κατά του κορωνοϊού, είναι κρίσιμες, κάτι που τόνισε στο διάγγελμά του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά και στις μέχρι τώρα θυσίες της κοινωνίας.
Για να  μη χαθούν οι προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, όλοι πρέπει να τηρήσουμε  με ευλάβεια τα μέτρα των ειδικών. Θα πρέπει να επιμείνουμε στις πολιτικές πού ήδη έχουμε υλοποιήσει και έφεραν αποτέλεσμα.

Κλεισμένοι στο σπίτι θα περιμένουμε το «ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
 ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σάββας Αναστασιάδης
Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
Βουλευτής ΝΔ Β Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!