Η Λαική Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας για την ανακοίνωση της Διοίκησης της ΠΚΜ για τον εξοπλισμό, μέσω ευρωπαϊκών πόρων, των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Κ. Μακεδονίας





Σχετικά με την ανακοίνωση της Διοίκησης της ΠΚΜ για τον εξοπλισμό, μέσω ευρωπαϊκών πόρων, των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Κ. Μακεδονίας

Την ώρα που η Διοίκηση της Περιφέρειας:

·         Δεν έχει εκφράσει την παραμικρή αντίθεση-αντίδραση στην πολιτική υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που εφαρμόζουν όλες, οι έως και σήμερα, κυβερνήσεις και είναι κοινή πρακτική σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

·         Στέκεται απέναντι στα δίκαια αιτήματα των σωματείων και ενώσεων υγειονομικών για άμεση χρηματοδότηση του συστήματος υγείας στο ύψος των αναγκών, για κάλυψη όλων των κενών με αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ. Είναι χαρακτηριστική η αφωνίας του Περιφερειάρχη στις εκκλήσεις των Υγειονομικών για τα μεγάλα προβλήματα, ελλείψεις και κενά στην περιοχή μας και να πιέσει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης τους, στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πανδημία του κορονοϊού. 

·         Σοβαρά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το εάν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας βιοκτόνου προϊόντος (απολυμαντικού χεριών), σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, το «ΥΓΡΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ», που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια ΚΜ και διανέμει, λόγω πανδημίας, στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

·         Δεν έχει διασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών της και δεν έχει εντείνει τους ελέγχους μέσω των αρμόδιας Διεύθυνσης Υγείας σε χώρους δουλειάς όπως supermarket, αποθήκες, εργοστάσια για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζόμενων.

·         Δεν έχει πει κουβέντα όλο αυτό το διάστημα για το συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στη δημόσια υγεία λόγω της βιομηχανικής ρύπανσης και δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη ενώ στηρίζει ταυτόχρονα την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Έχει την «τόλμη» να ισχυρίζεται ότι συμβάλει με όλα τα μέσα στη θωράκιση της δημόσια υγείας!

Η αλήθεια είναι ότι η προμήθεια και διάθεση του όποιου υγειονομικού υλικού την οποία και  διαφημίζει σε «δόσεις» ο κ. Τζιτζικώστας γίνεται μέσω έκτακτου κονδυλίου από την κυβέρνηση, η οποία αντί να διαθέσει απευθείας αυτούς τους πόρους, μέσω των σχετικών Υπουργείων στις αντίστοιχες δομές-υπηρεσίες, τους διέθεσε στις Περιφέρειες για την επικοινωνιακή αξιοποίηση των αντίστοιχων δράσεων.
Η αλήθεια είναι ότι τα 40 εκατ.€ τα οποία διαφημίζει ο κ. Τζιτζικώστας ως συμβολή της Περιφέρειας ΚΜ στη θωράκιση του συστήματος υγείας, αφορούν πρόσκληση του ΕΣΠΑ (Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος) για την οποία θα καταθέσουν φάκελο η 3η και 4η ΥΠΕ. Οι συγκεκριμένοι πόροι, (που προέρχονται  από την βαριά φορολόγηση των εργαζόμενων της Ευρωπαϊκή Ένωσης), χρησιμοποιούνται ως το απαραίτητο συμπλήρωμα στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και υποχρηματοδότησης που εφαρμόζουν οι διαδοχικές κυβερνήσεις, με τη σφραγίδα της ΕΕ, και αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών για μια ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η υγεία του λαού μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν  Σύστημα Υγείας χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήρως εξοπλισμένο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Αυτό προϋποθέτει ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας που θα βγάλουν από τη μέση το κριτήριο του κέρδους και στον τομέα της Υγείας, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, και θα βάλουν στο επίκεντρο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!