Δήμος Ωραιοκάστρου: Επιστράτευσε δημοτικούς φύλακες για την αποφυγή συναθροίσεων στο γήπεδο ποδοσφαίρου!




ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Επιστράτευσε δημοτικούς φύλακες
για την αποφυγή συναθροίσεων στο γήπεδο ποδοσφαίρου!

Δημοτικούς φύλακες επιστράτευσε ο δήμος Ωραιοκάστρου, με σκοπό να αποτραπούν φαινόμενα ταυτόχρονης συγκέντρωσης πληθυσμού στην περιοχή του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου, η οποία λόγω της γειτνίασής της με τον ορεινό όγκο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για περίπατο και άθληση στο Ωραιόκαστρο.
Φύλακες του δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο σχεδιασμού της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού έπειτα από σχετική εντολή του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, βρίσκονται καθημερινά στο σημείο, περιφρουρώντας την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης εισόδου του κοινού στο γήπεδο ποδοσφαίρου και στα παρακείμενα γήπεδα 5Χ5.
Η τοποθέτηση δημοτικών φυλάκων, παράλληλα με την υποβολή αιτήματος προς την ελληνική αστυνομία για ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή, κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα ταυτόχρονης συγκέντρωσης πολιτών στα δημοτικά γήπεδα, παρά το γεγονός ότι αυτά είναι κλειστά για το κοινό ήδη από τις 11 Μαρτίου. Εξάλλου, αν και ο δήμος είχε τοποθετήσει σήμανση απαγόρευσης εισόδου και είχε αποκλείσει τις προσβάσεις με λουκέτα, εντούτοις είχαν καταγραφεί περιστατικά παραβίασης των περιοριστικών μέτρων αλλά ακόμη και καταστροφές από αγνώστους στην περίφραξη των συγκεκριμένων αθλητικών χώρων.
«Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι για εμάς στόχος άμεσης προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στις αστυνομικές αρχές, ζητώντας την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο συγκεκριμένο σημείο. Συγχρόνως, όμως, τοποθετήσαμε και δημοτικούς φύλακες, που προτρέπουν τους πολίτες να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού Δαμιανός Ιωσηφίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί πράγματι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών του Ωραιοκάστρου ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!