Ανακοίνωση δήμου Καλαμαριάς για την Ανθοκομική Έκθεση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Τα 33 έτη που συμπληρώνονται φέτος, από την πρώτη διοργάνωση της Ανθοκομικής Έκθεσης Καλαμαριάς, είναι αρκετά για να τονίσουν την σημασία που έχει αυτή η εκδήλωση για τον Δήμο μας. Ένας πρωτοποριακός, για την Βόρεια Ελλάδα, περιβαλλοντικός  θεσμός που προσέφερε μία πανδαισία χρωμάτων και ψυχαγωγία, μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων, όχι μόνο στους δημότες της Καλαμαριάς αλλά και σε όλους τους επισκέπτες.
Δυστυχώς όμως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη καθώς και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, με άγνωστη ημερομηνία αναστολής, μας υποχρεώνουν να αναβάλουμε τη διοργάνωση της εκθέσεως, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας.
Μετά από διαβουλεύσεις του Δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη  με τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ και έχοντας ήδη συζητήσει με την πλειοψηφία των ανθοπαραγωγών, αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το θέμα της διοργάνωσης της Εκθέσεως καθώς και η πιθανή ημερομηνία μετάθεσης της, στις αρχές Μαΐου 2020.  Τονίζεται ότι η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μόνο, εφόσον έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊο και οι συνθήκες επιτρέπουν την ασφαλή διεξαγωγή της, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εκθετών, επισκεπτών και εργαζομένων της Εκθέσεως.
Η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς με τα χρόνια έγινε όχι μόνο θεσμός αλλά και φορέας μηνύματος περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας και για εμάς είναι πολύ σημαντική η διοργάνωση της. Ωστόσο σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, προέχει η προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος της υγείας.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!