Αρωγός στην εθνική προσπάθεια για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας


Αρωγός στην εθνική προσπάθεια για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας

Αρωγός στην ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, που στην παρούσα συγκυρία είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ, στέκεται ο δήμος Ωραιοκάστρου, θέτοντας στη διάθεση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εξωνοσοκομειακό χώρο όπου θα μπορούν να οργανώνονται εθελοντικές δράσεις, με στόχο να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες σε αίμα που έχουν δημιουργηθεί εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης.
Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του προέδρου του οργάνου Δημήτρη Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης έκανε γνωστή την απόφασή του να συνδράμει την εθνική προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλων χώρων για την πραγματοποίηση αιμοδοσιών εκτός νοσοκομείων, διαθέτοντας για αυτόν τον σκοπό το δημοτικό γυμναστήριο «Κονταξοπούλειο», που αυτήν την περίοδο παραμένει κλειστό.
«Οι ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε συνδυασμό με τις συστάσεις των αρχών να μην προσέρχονται οι πολίτες στα νοσοκομεία έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των αποθεμάτων σε αίμα. Λόγω των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρούνται, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει απευθύνει έκκληση για εντατικοποίηση των οργανωμένων εθελοντικών δράσεων για αιμοδοσία σε κατάλληλους εξωνοσοκομειακούς χώρους. Η έκκληση αυτή δεν άφησε ασυγκίνητα τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και την ΚΕΔΕ ούτε ασφαλώς τον δήμο Ωραιοκάστρου, που έσπευσε να ανταποκριθεί στο σχετικό κάλεσμα», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!