Το γαϊτανάκι της καύσης - Η παρέμβασή μας στο Υπουργείο ΜΑΘΠρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και πολιτών
 κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
¨   Το γαϊτανάκι της καύσης - Η παρέμβασή μας στο Υπουργείο ΜΑΘ ¨

         Μέσω της παγκόσμιας πανδημίας  και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η διάδοσή της,  μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας (στην υγεία, στην εργασία του κτλ), την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 στις  12 το μεσημέρι,  αντιπροσωπεία 10 μελών από τους συλλόγους-σωματεία που συμμετέχουν στην ¨Πρωτοβουλία¨,  βρέθηκε   στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, για να παραδώσει το ψήφισμα που έχουν υπογράψει   97 (σήμερα 100 και συνεχίζουμε) σύλλογοι, σωματεία και φορείς κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας  Θεσσαλονίκης.
         Το Υπουργείο δεν είχε δεχτεί τη συνάντηση με δύο αντιπροσώπους μας, λόγω COVID19.  Έτσι η αντιπροσωπεία έκανε την παράστασή της, έξω από το χώρο το Υπουργείου (Επί της Αγίου Δημητρίου ) τηρώντας όλα τα μέτρα λόγω COVID 19 (συνάθροιση μέχρι 10 άτομα, απόσταση 2 μέτρων, μάσκες , γάντια κλπ.)
Η αντιπροσωπεία  τοιχοκόλλησε το ψήφισμα, κρέμασε ένα πανό με το μήνυμα ¨ ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ¨,  ¨χόρεψε¨ το γαϊτανάκι κατά της καύσης φωνάζοντας συνθηματικά, αυτά που υπογράφτηκαν στο ψήφισμα και στο τέλος έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ που παρευρέθηκαν, τα οποία και ευχαριστούμε για την κάλυψη της δράσης μας.
Χαιρετίζουμε όλους τους συμπολίτες μας, τα μέλη των 100 συλλόγων- σωματείων, που ξεπερνώντας  προβλήματα, συμμετέχουν στον αγώνα  ενάντια στην καρκινογόνα καύση στο ΤΙΤΑΝ, και καλούμε όλους σε ένταση της συμμετοχή  μας, με νέες ποικίλες δράσεις.
Η δύναμή μας μεγαλώνει συνεχώς : 100 σύλλογοι, σωματεία, φορείς κ πάνω 3500 υπογραφές πολιτών στο Avaaz.
Την αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» για καύση RDF - SRF, ζητούν επίσης με αποφάσεις τους και 6 δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης (Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ευόσμου –Κορδελιού, Πυλαίας – Χορτιάτη), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

ΥΓ1: Το βίντεο από τη δράση μας και δηλώσεις της αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας:
ΥΓ2: Το λινκ με το ψήφισμα και τους συλλόγους (συνεχής ροή):Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!