ΙΣΧΥΡΟ ΟΧΙ από όλους τους Δημάρχους (ΠΕΔΚΜ και ΚΕΔΕ) κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας - Διαβάστε τις αποφάσεις


Ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΚΜ για αναστολή κάθε απόφασης σχετικά με το ΤΙΤΑΝ και διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης

Ο Δήμος Παύλου Μελά και η Δυτική Θεσσαλονίκη, απέκτησαν νέα ισχυρά όπλα στη φαρέτρα τους, καθώς κορυφώνεται ο αγώνας για ΑΜΕΣΗ αναστολή της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την αδειοδότηση του ΤΙΤΑΝ για καύση αποβλήτων RDF-SRF, εν μέσω πανδημίας.

Χωρίς χρονοτριβή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, φορέα που αντιπροσωπεύει το σύνολο των Δήμων της Επικράτειας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, συνεδρίασαν δια τηλεδιάσκεψης στα τελευταία 24ωρα, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη προς τους Προέδρους της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Οι δύο θεσμικοί φορείς του κράτους, με ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των οργάνων τους, ΖΗΤΟΥΝ την αναστολή κάθε ενέργειας του ΥΠΕΝ που δρομολογεί την καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», προκειμένου να τεθεί το ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση με συμμετέχοντες επιστημονικούς φορείς, αιρετούς, συλλογικότητες και τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενημέρωσε με το αίτημά του  αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης τους αυτοδιοικητικούς, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα καύσης απορριμμάτων της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ και το ενδεχόμενο τροποποίησης της ΑΕΠΟ, με την οποία παρακάμπτεται η δημόσια διαβούλευση και επιχειρείται η επιβολή μιας αδειοδότησης ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Αναφέρθηκε στις ομόφωνες αρνήσεις των δημοτικών συμβουλίων και των τοπικών φορέων της περιοχής, σε παρόμοιες προσπάθειες της συγκεκριμένης εταιρείας, να πετύχει τα τελευταία χρόνια την ‘’πολυπόθητη’’ άδεια, ενώ η ατζέντα της ενημέρωσης περιελάμβανε και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά, στις 30/9/2019, κατά της ενδεχόμενης καύσης απορριμματογενών αποβλήτων και εναλλακτικών καυσίμων στο ΤΙΤΑΝ.

Στα αιτήματά του προς τους Προέδρους, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά,  έκανε απολογισμό και των τελευταίων ενεργειών, αμέσως μετά την παραλαβή του σχετικού εγγράφου από την ΥΠΕΝ, ουσιαστική συνεργασία με τους δημάρχους δυτικής Θεσσαλονίκης, επιστολές προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, την εκπρόσωπο του πρωθυπουργού στη πόλη μας Μαρία Αντωνίου καθώς και σε σημαντικούς επιστημονικούς φορείς της Ελλάδος, διαπαραταξιακή ομοφωνία στο Δήμο Παύλου Μελά και δημιουργία ισχυρότατου μετώπου στήριξης του αγώνα, από συλλόγους και πρωτοβουλίες πολιτών κατά της καύσης RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ.

Η ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 6/4 και η ΠΕΔΚΜ την Τετάρτη 8/4, με την υπεύθυνη στάση τους, απέδειξαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε μια περίοδο πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων και στηρίζει την κοινωνία στη μάχη με τον «αόρατο εχθρό» και ταυτόχρονα δεν αιφνιδιάζεται και δεν ολιγωρεί σε πρωτοβουλίες και αποφάσεις που επηρεάζουν το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών και υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!